Descoperire importantă: Potopul biblic a avut loc lângă România?

.
. (photos.com)

Arheologul-scafandru, Robert Ballard, care a găsit epava Titanicului, susţine că echipa sa de cercetători a descoperit dovezi care sugerează că Marele Potop biblic se bazează pe evenimente reale, în regiunea Mării Negre. Într-un interviu pentru ABC News, preluat de România TV, el a spus că în urmă cu 12.000 de ani, mare parte din lume era acoperită de gheaţă, iar Marea Neagră era un lac cu apă dulce, înconjurat de terenuri arabile. Dar când gheţarii au început să se topească, într-o perioadă de încălzire globală, în jur de anul 5600 î.Hr., apa a crescut nivelul oceanelor. Acest lucru a provocat inundaţii pe întreaga planetă, iar apa a năvălit în Marea Neagră, prin strâmtoarea Bosfor.

El a verificat un studiu din 1997 al lui William Ryan şi Walter Pitman care, potrivit dovezilor arheologice şi antropologice, susţine că tone de apă curgeau în fiecare zi, iar potopul a durat cel puţin 300 de zile. Peste 95.000 de km pătraţi de pământ au fost inundaţi, iar nivelul lacului (Marea Neagră) a crescut cu sute de metri, unindu-se cu Mediterana şi provocând migraţii masive ale animalelor.

Potrivit studiului lor, forţa apei era de 200 de ori mai mare decât a cascadei Niagara, ştergând totul din calea sa. Potopul a transformat Marea Neagră dintr-un lac cu apă dulce, într-o mare cu apă sărată.

Cercetătorii susţin, pe baza datării cu carbon şi imaginilor realizate cu ajutorul sonarului, că potopul lui Noe a fost de fapt acel eveniment cataclismic. "Am fost acolo să căutăm potopul. Nu doar o creştere a nivelului mării, ci o inundaţie gigantică, care a rămas acolo. Pământul care a fost inundat a rămas inundat", spune Ballard.

Echipa a găsit un ţărm antic, despre care se crede că ar fi dovada evenimentului. Cercetătorii au datat cu carbon scoicile de pe acel ţărm, acum aflat sub apele Mării Negre, şi au aflat că evenimentul a avut loc în jurul anului 5.000 î.Hr.

Echipa lui Ballard a găsit pe fundul Mării Negre şi epava unui vas, precum şi vase de lut antice. Deşi nu crede că va găsi vreodată Arca lui Noe, el este sigur că va găsi aşezarea unei comunităţi care a fost ştearsă de pe faţa Pământului. Ballard şi echipa să se vor întoare în Turcia vara următoare pentru noi investigaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură