Deşeurile de plastic afectează sănătatea animalelor acvatice. Imagini şocante

Peşte descoperit în Canada
Peşte descoperit în Canada (Adam Turnbull)

Un pescar prezintă pe Facebook un peşte care a supravieţuit cu o bandă din plastic înfăşurată în jurul corpului. Imaginile sunt un semnal de alarmă împotriva abandonării deşeurilor în mediul înconjurător.

Sufocăm mediul înconjurător cu deşeurile noastre... În unele cazuri, această expresie este literalmente adevărată, aşa cum se arată în fotografiile postate pe Facebook de Adam Turnbull, un pescar sportiv amator cu domiciliul în Sarnia (Ontario, Canada).

Turnbull a pescuit săptămâna trecută ceea ce părea a fi o ştiucă splendidă, dar odată ce a scos-o din apă a descoperit cu uimire că aceasta trăia de ceva timp cu o bandă strânsă în jurul corpului.

Rana cauzată de banda de plastic (Adam Turnbull)
Rana cauzată de banda de plastic (Adam Turnbull)

La prima vedere peştele părea să aibă o rană proaspătă la jumătatea corpului, dar, atunci când tânărul pescar a privit mai atent acest exemplar de aproximativ 40 centimetri lungime, a descoperit o bandă din plastic care i-a deformat şi rănit corpul.

Adam Turnbull a distribuit aceste imagini dramatice cu intenţia de a cere tuturor să fie mai responsabili pentru mediu. Deşeurile abandonate în spaţiile publice (deşeuri „stradale”, denumite littering) - reprezintă una dintre cele mai îngrijorătoare probleme de mediu în cea mai mare parte a planetei noastre.

Banda de plastic extrasă din corpul peştelui
Banda de plastic extrasă din corpul peştelui (Adam Turnbull)

Pe 28 octombrie a.c., Adam Turnbull a scris pe contul său de Facebook: "Adunaţi-vă gunoiul. Acesta este un ambalaj de Powerade care poate fi pus în buzunar, până când ajungeţi la un coş de gunoi. Vă rog distribuiţi!"

În câteva ore, fotografiile şi comentariile sale au avut zeci de mii de vizualizări. "Să sperăm că serveşte ca exemplu", a mai spus tânărul canadian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură