Desfiinţarea taxei radio-tv va transforma Radioul şi Televiziunea în instrumente de propagandă politică!

Desfiinţarea taxei radio-tv este un atac brutal la adresa democraţiei în România, consideră MediaSind reamintind că această taxă este principala sursă de finanţare a Radioului şi Televiziunii publice, garantând, într-o anumită măsură, independenţa editorială a acestora.
Sala Radio, Radio-Difuziunea Română
Sala Radio, Radio-Difuziunea Română (Epoch Times România)

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind îşi exprimă nemulţumirea faţă de consecinţele ce ar putea fi generate de adoptarea recentei iniţiative legislative a unui grup din Partidul Social Democrat, care a supus votului Parlamentului, în regim de urgenţă, o lege care desfiinţează 102 taxe, printre care şi taxa radio-tv.

"Răspunzând îngrijorării legitime a societăţii civile, privind viitorul acestor instituţii, iniţiatorii legii, adoptând o retorică populist-electorală, dau asigurări că finanţarea lor va fi realizată prin alocări bugetare de la Guvern, ceea ce va determina, de fapt, o creştere a dependenţei Radioului şi Televiziunii publice faţă de factorul politic.

De fapt, eliminarea taxei radio-tv şi susţinerea acesteia prin bugetul de stat nu va degreva populaţia de plata unei taxe, deoarece echivalentul ei va fi suportat tot de cetăţeni, Guvernul fiind obligat să majoreze alte taxe pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare ale celor două instituţii.", atrag atenţia Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

De asemenea, FAIR-MediaSind avertizează că desfiinţarea taxei radio-tv este un atac brutal la adresa democraţiei în România, care va conduce la transformarea Radioului şi Televiziunii publice în simple instrumente de propagandă politică.

În consecinţă, sindicaliştii lansează un apel la responsabilitate şi cere iniţiatorilor legii să elimine din textul proiectului de lege paragraful referitor la taxa radio-tv.

Solicităm, de asemenea, tuturor parlamentarilor din cadrul Camerei Deputaţilor să voteze împotriva acestui proiect de lege în forma actuală, proiect adoptat deja de Senat în şedinţa din data de 17 octombrie 2016

Federatia FAIR-MediaSind reiterează cererea, susţinută de întreaga societate, de depolitizare urgentă a celor două instituţii publice de media, care trebuie să servească interesul public şi nu pe cel al unor lideri de partid.

Federaţia FAIR-MediaSind va solicita sprijinul organizaţiilor la care este afiliată – Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Union Global Union, Federaţia Internaţională a Muzicienilor şi Federaţia Internaţională a Actorilor pentru a stopa un astfel de demers extrem de periculos pentru democraţia din România.", se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură