Despre recoltarea de organe din lagărul de la Masanjia (China)

Tokio - punere în scenă a recoltării sistematice de organe de la practicanţii Falun Gong, care are loc din 2001 în puşcăriile forţate din China
Tokio - punere în scenă a recoltării sistematice de organe de la practicanţii Falun Gong, care are loc din 2001 în puşcăriile forţate din China (Clearwisdom.net)

Uneori, practicanţii Falun Gong dispar fără urmă din lagărul de muncă forţată pentru femei Masanjia. Hainele şi celelalte bunuri rămân în urmă, dar practicanţii nu mai sunt de găsit.

Abia mai târziu doamna Xie (numele complet nu este dezvăluit pentru a i se proteja identitatea) a început să înţeleagă semnificaţia acestor dispariţii. (Experienţa doamnei Xie de la Masanjia se expune pe larg în articolul "O femeie povesteşte despre torturile din cel mai notoriu lagăr de muncă din China")

Xie a suferit 17 luni în Masanjia. După ce a fost trimisă în lagăr în noiembrie 2005 i s-a făcut un examen medical amplu şi costisitor. La acel timp i s-a spus că dacă medicii lagărului constată că nu este suficient de sănătoasă va fi trimisă acasă.

Au fost utilizate razele X şi i-a fost făcută o ecografie. I-au verificat funcţionarea ficatului şi au colectat urină. Xie a declarat că medicii au folosit o seringă foarte mare pentru a-i lua sânge.

Desigur că ea nu a fost trimisă acasă. Din cauza torturilor la care au fost supuşi, au murit mulţi practicanţii Falun Gong în lagăr sau mulţi au rămas infirmi. Sănătatea nu este un motiv de îngrijorare.

În martie 2006, o familie a venit să-şi viziteze fiica care se numea Liu Mingwei, care era practicant Falun Gong.

Când familia lui Liu nu a fost lăsată să intre, aceştia au început să strige în faţa lagărului că o să expună în lume practica îngrozitoare de recoltare de organe pe viu dacă oficialii închisorii nu îi vor lăsa să-şi viziteze fiica.

În acel moment, Xie şi-a amintit că poliţiştii îi spuneau deseori: "Dacă nu renunţi la practică [Falun Gong], vei fi dusă să urci pe horn [hornul pe unde iese fumului din crematoriu]".

Ea credea că era o ameninţare serioasă cu moartea, neştiind nimic despre faptul că li se recoltau organe de la cei care erau închişi în lagăr.

La scurt timp după ce Xie a fost eliberată din Masanjia în martie 2007, s-a întâlnit cu un fost coleg, Li Shiying. Li i-a spus că soţia lui tocmai a suferit o intervenţie chirurgicală de transplant de ficat la Spitalul 301 (Spitalul General al Armatei de Eliberare a Poporului).

El a precizat că fost găsit foarte repede un organ pentru soţia sa şi tot procesul de la acceptarea cererii până la eliberarea organului a durat doar 21 de zile.

"Doctorul a precizat că ficatul a fost donat de către o persoană care practică qigong. A fost cu siguranţă un ficat sănătos", a declarat Li Shiying.

Auzind povestea lui Li, Xie a avut un moment de panică şi a avut o stare de ameţeală. Şi-a amintit de examenul medical la care a fost supusă şi probabil că informaţiile cu privire la organele ei au fost introduse într-o bază de date pe un computer.

În Masanjia, în orice moment ea ar fi putut fi luată pentru operaţie. Ar fi dispărut la fel de misterios ca deţinuţii ale căror haine au rămas în urmă, dispărând ca un fir de fum într-o briză din martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe