Dezvăluirile Elenei. Conducerea SRI, chemată în Parlament să dea explicaţii

Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

În urma acuzaţiilor incendiare făcute de Elena Udrea, în cadrul unui interviu acordat vineri, la adresa şefului interimar SRI, Florian Coldea, acesta din urmă va trebui să se prezinte săptămâna viitoare în faţa Comisiei de control a serviciului pentru a da explicaţiile de rigoare.

"Comisia de control a SRI probabil că se va întruni cât mai repede posibil să discute aceste aspecte. Majoritatea aspectelor nu sunt de competenţa comisiei, ci de competenta organelor de cercetare şi cred că se va deschide şi un dosar de cercetare, să vedem dacă sunt adevărate cele declarate sau nu şi dacă sunt adevărate, cine se face vinovat. Va fi toată conducerea chemată şi domnul Coldea şi cei care pot să mai dea informaţii relevante despre acest caz", a declarat Teodor Atanasiu, membru în Comisia SRI, potrivit B1 TV.

Preşedintele Comisiei de Control a SRI, Georgian Pop, a precizat că a purtat o discuţie pe acest subiect cu conducerea interimară a SRI, adăugând că în astfel de situaţii, când se fac acuze publice la adresa SRI sau a unor reprezentanţi din conducerea SRI, începe o procedură standard de verificare internă a lor.

"Când o să facem audierea săptămâna viitoare introducem un nou punct pe ordinea de zi în care aşteptăm concluziile acelei verificări interne făcute de SRI. În mod evident audierea presupune întrebări, lămurirea tuturor chestiunilor generale sau punctuale", a mai precizat Georgian Pop.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.