Dezvăluirile Elenei. Macovei: Mă întreb de ce nu vorbesc despre ei şi ce au făcut ei, de ce vorbesc despre alţii

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Prezentă sâmbătă în platou la Realitatea Tv, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a afirmat că SRI şi DNA sunt atacate acum de oameni politici care vor să scape de acuzaţiile de care sunt vizaţi însă aceştia ar face mai bine să tacă din gură pentru că "şi-au bătut joc de ţara asta".

Întrebată cum comentează declaraţiile din dosarul Microsoft, dar mai ales pe cele făcute de Elena Udrea în interviul acordat vineri la Hotnews, Monica Macovei a replicat: "Mă întreb de ce nu vorbesc despre ei şi ce au făcut ei, de ce vorbesc despre alţii? După părerea mea ar trebui să tacă cu toţii, să stea cu capul plecat, ca şi-au bătut joc de ţara asta de ani de zile."

Deşi nu ştie dacă sunt adevărate sau nu acuzaţiile aduse de Elena Udrea la adresa SRI, europarlamentarul a salutat reacţia instituţiei că nu a intrat în dialog cu cercetaţii penal - fosta şefă PMP fiind pusă sub acuzare pentru fapte de corupţie în legătură cu dosarul Microsoft.

"Nimeni din Europa nu ia în considerare aceste declaraţii", acestea nefiind de natură să afecteze imaginea DNA şi SRI, pentru că "imaginea acestor instituţii este dată de rezultatul activităţii lor", a mai afirmat Monica Macovei, reamintind că DNA, ANI, ÎCCJ au fost lăudate în raportul MCV recent publicat.

"Se atacă DNA şi SRI pentru că SRI lucrează cu DNA - corupţia e una din ameninţările la adresa siguranţei naţionale (...) Cei care vor să scape, vor da întotdeauna în DNA şi în cei de la SRI. Se întâmplă asta, vedem că sunt acuzaţi, terfeliţi, şi procurorii şi judecătorii de la Înalta Curte care dau condamnări", a subliniat Monica Macovei, citată de ziare.com.

Fostul ministru al Justiţiei este de părere că "DNA îşi face treaba foarte bine", o dovadă clară în acest sens fiind plasarea în spatele gratiilor a unor oameni la care nimeni nu s-ar fi aşteptat - de la foşti premieri sau miniştri, până la politicieni sau oameni de afaceri ce păreau intangibili.

"Lumea s-a deşteptat, lumea vede, lume stie, nu-i va mai vota (...) Ghiţă vrea integritate, cine o să îl creadă pe Ghiţă ca va face un PSD integru? Sau pe Vanghelie sau pe Oprişan? Hai să fim serioşi. (...) Actualele partide, în frunte cu PSD, sunt "grupuri de crima organizată, au împânzit toată ţara; ce să mai schimbi la ele?", a comentat Monica Macovei.

"Eu nu văd ce ar putea face Ponta", a completat aceasta, adăugând că PSD nu se compară cu socialismul european, fiind văzut în Parlamentul European ca un "partid corupt".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne