Diaconescu: Cerem Parchetului General anchetarea celor care au participat la evenimentele din 2012 (Video)

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Material video cu conferinţa susţinută de preşedintele FMP, Cristian Diaconescu, pe pagina originală a articolului Epoch Times România

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a anunţat marţi că organizaţia pe care o reprezintă a depus o sesizare penală la Parchetul General prin care solicită anchetarea în rem a unor presupuse fapte de abuz în serviciu comise în vara anului 2012 de un grup de politicieni, între care şi premierul Victor Ponta, în contextul demersurilor pentru suspendarea preşedintelui.

„Cerem Parchetului General să administreze probe în ceea ce priveşte o grupare de oameni politici care în vara anului 2012 au acţionat organizat şi premeditat, folosind mijloace ce au fost deturnate de la funcţionalitatea lor legală cu scopul de a obţine demiterea Preşedintelui României”, a declarat Cristian Diaconescu.

Prezidenţiabilul PMP a amintit faptul că, la 3 iulie 2012, tot într-o zi de marţi, erau înlocuiţi Avocatul Poporului şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

"Pe 10 decembrie 2013, ceea ce denumim marţea neagră, se punea în discuţie amnistia şi graţierea inclusiv pentru fapte de corupţie, act normativ care şi astăzi aşteaptă în Parlament vremuri mai bune din punct de vedere politic pentru a fi aplicat. Scopul demersurilor politice din România şi, evident, ţinta viitorului preşedinte — dacă acesta, Doamne fereşte!, va fi din zona de stânga — este adoptarea cât mai repede a acestui act normativ. Chiar înainte de deciziile ce urmează să fie luate în ceea ce priveşte reorganizarea sistemului judiciar", a mai precizat Cristian Diaconescu.

Tot marţi, premierul Victor Ponta îşi lansează, la Craiova, în faţa a 6.000 de social-democraţi, candidatura la alegerile prezidenţiale. Data aleasă de PSD nu este nici pe departe accidentală, ea având legătură cu cei doi ani de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Diaconescu a precizat că îi cheamă pe Mihai Răzvan Ungureanu şi Monica Macovei să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară, arătând că ar fi un semn de consecvenţă din partea lor.

"Îi chem pe Mihai Răzvan Ungureanu, pe Monica Macovei, cei care în acea perioadă au fost alături de câţiva politicieni care au mai crezut în sistemul democratic din România să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară. Ar fi din partea lor un semn de consecvenţă", a adăugat preşedintele FMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne