”Die Glocke” – un aparat de zbor cu tehnologie anti-gravitaţională?

Un OZN fals la un eveniment din Paris.
Un OZN fals la un eveniment din Paris. (Pierre Andrieu/AFP/Getty Images)

Un aparat de zbor ingenios, bazat pe o tehnologie anti-gravitaţională secretă, a dispărut din atenţia publicului la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial însă recent, mai multe aparate de zbor cu un design asemănător ar fi fost văzute deasupra Statelor Unite. Mulţi sunt de părere că guvernul american are ”Clopotul” şi continua experimentele cu acesta.

Se crede că atunci când Polonia era sub ocupaţie nazistă, germanii – în particular, omul de ştiinţă nazist Wernher Von Braun şi Generalul SS Hans Kammler – lucrau la un aparat care se folosea de electromagnetism în sistemul său de propulsie. Aparatul era cunoscut în germană ca ”Die Glocke”, Clopotul.

Acesta ar fi trecut, la începutul RăzboiuluiRece, la americani, în cardul proiectului Paperclip, sub cupola căruia oameni de ştiinţă germani au fost luaţi pe sus şi duşi în SUA.

Unele schiţe ale aparatului de zbor, care au supravieţuit trecerii timpului, spun că acesta avea o înălţime de 3 metri şi un diametru de 1,5 metri, conform History Channel.

Nu există dovezi care să susţină folosirea proiectului Die Glocke în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial însă există dovezi ale dezvoltării sale. Atunci când Germania a fost invadată de forţele Aliaţilor, toate informaţiile cu privire la proiectul clopotului, împreună conducătorul proiectului, a dispărut.

În aprilie, 1945, Adolf Hitler a ordonat executarea a 62 de oameni de ştiinţă care au participat la proiectul Die Glocke cât şi a prizonierilor din lagărele de concentrare implicaţi în proiect. Toate aceste ucideri ar fi fost supervizate de către generalul SS, Hans Kammler, conform Discovery Channel.

Atât von Braun cât şi Kammler au participat la dezvoltarea armamentului şi a rachetelor avansate germane, inclusiv a rachetei V-2. La prăbuşirea Germaniei, von Braun s-a predat forţelor Aliate iar apoi a fost înrolat în departamentul Statelor Unite pentru dezvoltarea rachetelor şi a sistemelor de propulsie avansate. Von Braun a condus dezvoltarea rachetelor Saturn folosite NASA şi a avut un rol fundamental în prima expediţie americană pe lună efectuată cu ajutorul rachetei Saturn V folosită în programul Apollo 11, conform PBS.

Observatorii OZN-urilor cred că Die Glocke ar fi fost implicat în prăbuşirea unui OZN pe 9 decembrie 1965 în Kecksburg, Pensylvannia. Incidentul de la Kecksburg, considerat cel mai cunoscut fenomen UFO după cel de la Roswell, a putut fi observat de către mai mulţi martori oculari care au văzut o rază de foc pe cer înaintea prăbuşirii.

Mai mulţi civili de la faţa locului au fost audiaţi de Armata Statelor Unite, de Agenţia Naţională de Securitate, de către Departamentul Apărării iar NASA a venit să ridice obiectul neidentificat, conform UFO Evidence.

Primii martori, printre care şi pompierii voluntari din Kecksburg, au văzut un obiect în formă de con de brad îngropat pe jumătate în urma impactului. Ceilalţi rezidenţi susţin că au ajuns la faţa locului înaintea autorităţilor şi au văzut un obiect de culoare bronz-aurie, în forma unui con de brad, cu o mărime potrivită cât să încapă un sigur pasager şi marcat cu hieroglife misterioase. Obiectul părea să fie dintr-o bucată solidă de metal fără nituri sau alte îmbinări, conform UFO Evidence.

Sutele de martori din apropierea locului de prăbuşire au declarat că au fost înlăturaţi de către personalul militar american. Unii martori au văzut cum obiectul era transportat cu un camion. În 2005, contrar declaraţiilor iniţial, NASA a dezvăluit că obiectul ar fi un satelit sovietic dărâmat, conform Today în History. NASA a mai susţinut că toate informaţiile cu privire la incident au fost ”cifrate” prin anii 1990.

Obiectele zburătoare neidentificate în formă de clopot a mai fi fost văzut pe continentul american. În Maryland, pe 5 aprilie 2009, au fost observate patru obiecte zburătoare neidentificate în formă de clopot. Mai recent, pe 15 ianuarie 2013, un obiect zburător în formă de clopot a fost văzut şi în Colorado.