DIICOT anunţă o captură record de heroină, în valoare de 40 de milioane de euro

DIICOT
DIICOT (facebook.com)

Autorităţile române au anunţat, miercuri o captură record de heroină din România, în valoare de 40 de milioane de euro. Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, cele 333 kg heroină confiscate erau ascunse în rezervoarele a doua autotrenuri.

Traficul de droguri era efectuat de un grup infracţional din care făceau parte cetăţeni români şi turci. Ca mod de operare, procurorii au reţinut că aceştia au efectuat transporturi de droguri pe mai multe rute, din Ucraina şi Turcia spre Europa de Vest, cu tranzitarea României, sub paravanul unor societăţi comerciale ce deţin autocamioane înmatriculate în România şi în care erau amenajate lăcaşuri speciale pentru disimularea drogurilor.

Din probele administrate a rezultat că inculpaţii au procurat cantitatea de aproximativ 333 kg heroină din Ucraina, pe care au disimulat-o în rezervoarele a două autotrenuri intenţionând să transporte drogurile spre Vestul Europei, cu tranzitarea României.

Cele două autotrenuri în cauză au ieşit din România prin PTF Siret la data de 17.07.2015 cu destinaţia Ucraina, conduse de către Şaman George-Solomon şi respectiv Sincar Huseyn (cetăţean turc). De asemenea, inculpaţii Yigit Hakan şi Şaman Gerge-Solomon, au recrutat doi şoferi pentru a transporta drogurile, arată procurorii DIICOT.

La indicaţiile lui Yigit Hakan şi Şaman George-Solomon, cei doi şoferi s-au deplasat în Ucraina de unde au preluat cele două autotrenuri şi le-au introdus în România, unde heroina a fost depistată în urma percheziţiilor efectuate.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 40.000.000 de euro, estimează DIICOT.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza municipiului Râmnicu -Vâlcea, au fost identificate şi ridicate 2 autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare, laptop-uri precum şi suma de 136.000 de euro iar Yigit Hakan, Şaman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.