Din culisele CEx. De ce nu a vrut Dragnea să supună la vot excluderea Gabrielei Firea (surse)

Deşi şi-a păstrat puterea în PSD, Liviu Dragnea va trebui să coabiteze, cel puţin pentru o perioadă cu Gabriela Firea. De ce a refuzat liderul PSD să îşi dea afară duşmanca... misterul este spulberat de surse politice.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

La finele CEx-ului maraton de vineri, Gabriela Firea anunţa că primarul sectorului 5 a cerut excluderea sa din partid dar că nu s-a dat curs acestei cereri.

"S-a cerut excluderea mea din PSD de către dl primar de la sectorul 5, fapt care nu a fost supus aprobării, la intervenţia dlui Dragnea şi a dnei Dăncilă care nu au considerat oportun să fie supus acest lucru la dezbatere şi vot", a declarat Firea la finele CEx.

Cum de a fost Liviu Dragnea atât de iertător cu cea mai vocală inamică a sa? Şi cum dintre toţi liderii PSD s-a trezit taman Florea să ceară mazilirea colegei sale?

Ei bine, potrivit surselor citate de G4Media, primăria condusă de Daniel Florea, singurul edil din Bucureşti care l-a susţinut deschis pe Liviu Dragnea în conflictul cu puciştii, a fost singura din Bucureşti care a primit fonduri suplimentare la rectificarea bugetară din această toamnă. Astfel, potrivit textului OUG pentru rectificarea bugetară publicat de Ministerul Finanţelor, Primăria Sectorului 5 a primit 40,3 milioane de lei (circa 8,6 milioane de euro), în timp ce restul primăriilor de sectoare au primit zero lei.

În plus, Primăria Sectorului 5 a primit şi o felie semnificativă din alocările bugetare pentru locuinţe construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), în detrimentul celorlalte primării din Capitală, potrivit unor surse guvernamentale.

Cât despre ce l-a ţinut pe Dragnea în loc, ba mai mult, l-ar fi făcut să refuze să supună la vot propunerea de excludere, este faptul că nu avea în Comitetul Executiv majoritatea necesară de două treimi pentru excluderea din PSD a primarului general al Capitalei, unul dintre cei mai vocali adversari ai săi.

În plus, imediat după ce Florea a formulat propunerea de excludere, în apărarea lui Firea au luat cuvântul premierul Viorica Dăncilă şi Dumitru Buzatu, şeful PSD Vaslui, care au cerut ca propunerea să nu fie supusă la vot. Dragnea a înţeles imediat că riscă să fie pus într-o situaţie delicată dacă supune la vot propunerea de excludere şi nu întruneşte numărul necesar de voturi, aşa că a anunţat că nu vrea vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne