Din nou. Vlad Plahotniuc anunţă o nouă reformă a Guvernului: "Salarii bune pentru Moldova"

Promisiuni în an electoral. Potrivit liderului PD, datorită reformei salarizării anunţate în cadrul briefing-ului de astăzi, niciun salariat din Moldova nu ar trebui să aibă un salariu mai mic de 2000 lei începând cu 1 decembrie.
(photos.com)

Principala temă a şedinţei săptămânale de marţi, 23 octombrie, la sediul Partidului Democrat a fost reforma salarizării, a afirmat liderul PD, Vladimir Plahotniuc, persoană care nu ocupă nicio funcţie publică în stat dar care face cele mai multe declaraţii în numele Executivului, specificând şi de această dată că la reforma prezentată „Guvernul lucrează de foarte mult timp”.

Deşi cei mai mulţi experţi economici susţin că furtul miliardului a influenţat în mod negativ economia Republicii Moldova, Uniunea Europeană şi Statele Unite sistând deopotrivă asistenţa financiară, Plahotniuc a afirmat că „economia este în creştere, ceea ce ne permite nouă astăzi să venim cu o iniţiativă, eu o numesc extraordinară” şi anume, reforma salarizării.

„Datorită acestei reforme a salarizării, peste 150 mii de bugetari vor avea acum majorări esenţiale la salariile lor. Printre domeniile profesionale vizate de reforma salarizării sunt educaţia, sănătatea, asistenţa socială, autorităţile publice locale.

Pentru aceste categorii de bugetari, salariile vor creşte cu 20%, 50%, iar pentru unii chiar şi cu 90 % ceea ce este, de fapt, o creştere a salariilor fără precedent în Republica Moldova”, a declarat liderul democrat, în cadrul tradiţionalului briefing de marţi de la sediul PD.

De menţionat este totuşi faptul că această reformă, ca, de altfel, şi celelalte recent făcute publice, sunt anunţate cu câteva luni înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

În acest context, unii comentatori politici, precum şi politicieni din opoziţie atenţionează că reformele anunţate de PD nu sunt decât praf în ochii alegătorilor şi a partenerilor externi.

Astfel, liderul PD a afirmat că aceste „majorări esenţiale” vor intra în vigoare începând cu 1 decembrie anul curent şi „conform acestei reforme, în fiecare an Guvernul va fi obligat să majoreze salariile la bugetari, aşa cum au fost modificate acum”.

„Reforma salarizării pe care o numim „salarii bune pentru Moldova” este una dintre măsurile despre care am vorbit la Marea Adunare Naţională a Partidului Democrat de duminică”, a adăugat Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe