Dionis Cenuşă: PDM nu vrea să abandoneze socialiştii, întrucât Opoziţia nu le-a promis nimic

Dionis Cenuşă, analist politic
Dionis Cenuşă, analist politic (facebook.com/Dionis Cenuşă)

PSRM se vede la fel de bine la guvernare, ca şi în Opoziţie. Degeaba, constată politologul Dionis Cenuşă, menţionând că pierderea puterii va limita utilizarea aparatului administrativ în favoarea lui Igor Dodon, iar alte acţiuni îl vor viza.

Potrivit analistului, PDM merge pe val, fără să decidă schimbări radicale, inclusiv să abandoneze socialiştii. Probabil, Opoziţia nu le-a promis nimic.

Totodată, PAS riscă cel mai mult, deoarece este partidul aflat în creştere, din care toţi de pe dreapta ar vrea să rupă. Dar picarea moţiunii, în eventualitate, va închide subiectul demiterii Guvernului până în toamnă. Iar PAS se poate concentra pe prezidenţiale.

În opinia expertului, Platforma DA arată cel mai mult interes pentru eliminarea Guvernului. Oricum, un scenariu mai rău pentru acest partid nu poate fi, deoarece este deja sub pragul intrării în Parlament.

Dionis Cenuşă a notat că grupurile oligarhice - Candu şi Şor - vor căderea Guvernului şi amânarea alegerilor anticipate. Dar aceştia se vor ajusta în funcţie de orice conjunctură politică.