Diplomat rus în Sudan găsit mort într-o piscină

Ambsadorul rus în Sudan, Mirgaias Şirinski, a fost găsit mort, miercuri, în piscina locuinţei sale din Khartoum, a declarat poliţia sudaneză.
Ambasadorul rus în Sudan, Mirgaias Şirinski.
Ambasadorul rus în Sudan, Mirgaias Şirinski. (Captură Foto)

Se estimează că ambasadorul, despre care se ştia că avea tensiunea arterială ridicată, ar fi murit din cauze naturale, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al poliţiei sudaneze.

Ministerul sudanez de Externe a transmis condoleanţe Rusiei printr-o declaraţie, lăudând activitatea diplomatică a lui Şirinski.

În ultimele câteva luni, numeroşi ruşi au fost găsiţi morţi, atrăgând atenţia jurnaliştilor. Unii dintre ei au fost împuşcaţi, iar alţii au murit din cauze necunoscute. Unele decese au fost etichetate ca “atac de cord” sau o “boală de scurtă durată”. Pentru altele, cauzele oficiale ale morţii nici măcar nu au fost publicate.

Astfel, în 19 decembrie 2016, ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov, a fost asasinat de un ofiţer de poliţie la o expoziţie de fotografii în Ankara. În aceeaşi zi, diplomatul rus Peter Polşikov a fost împuşcat mortal în apartamentul său din Moscova. Pistolul a fost găsit sub chiuveta băii din apartament (cam departe de cadavru), dar circumstanţele morţii sale sunt încă neelucidate. Polşikov a fost înalt oficial în departamentul latino-american al Ministerului rus de Externe.

Într-un alt caz, de mare profil, ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a murit recent la New York, fiind transportat de urgenţă la spital din biroul său din cadrul Misiunii ruse la ONU. Rapoartele iniţiale au susţinut că Ciurkin a suferit un atac de acord, iar medicii legişti încă mai investighează decesul, conform CBS.

În septembrie 2016, şoferul oficial al preşedintelui rus Vladimir Putin a fost ucis într-un accident rutier bizar, în timp ce acesta conducea BMW-ul oficial prezidenţial. Imaginile CCTV înregistrate pe Bulevardul Kutuzovski, în Moscova, arată cum un automobil Mercedes se ciocneşte frontal de BMW. Medicii sosiţi la locul accidentului au declarat că şoferul preşedintelui a fost ucis pe loc, în timp ce şoferul Mercedesului, care călătorea singur, a fost dus de urgenţă la spital în stare critică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe