Directorul ANAR îşi dă demisia la cererea lui Ponta

Inundaţii (Arhivă).
Inundaţii (Arhivă). (Epoch Times România)

După ce premierul Victor Ponta i-a cerut demisia, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), Vasile Pintilie, a transmis miercuri seară, în cadrul unui comunicat de presă, că a decis să îşi depună demisia din funcţia ocupată, relatează Agerpres.

„În contextul evenimentelor de astăzi (miercuri — n.r), Vasile Pintilie anunţă că îşi depune demisia de onoare din funcţia pe care o deţinea din anul 2012”, reiese din comunicatul ANAR.

Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului ANAR, Vasile Pintilie, după încheierea Comandamentului pentru situaţii de urgenţă care a avut loc miercuri la Guvern. În aceeaşi zi, hidrologii au prelungit şi extins avertizarea Cod Roşu de inundaţii, valabilă pe râuri din şapte judeţe (Olt, Teleorman, Argeş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj şi Vâlcea), până vineri după-amiază.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a informat că 185 de localităţi au fost afectate de inundaţii în ultimele patru zile, o persoană a murit şi alte patru sunt date dispărute. Totodată, un număr de 1.184 persoane au fost evacuate.

Vicepremierul a anunţat că MAI acţionează în zonele inundate sau cu risc de inundaţii cu 1.120 de angajaţi, cu 697 de mijloace şi are o rezervă de 4.643 de pompieri, jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră şi de la Inspectoratul de Aviaţie.