Directorul Complexului Energetic Oltenia, coleg de dosar cu Dan Şova, salvat de Ministerul Energiei

Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul delegat  pentru Energie, Constantin Niţă. În imagine, Laurenţiu Ciurel, dir. la  Complexul Energetic Oltenia
Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă. În imagine, Laurenţiu Ciurel, dir. la Complexul Energetic Oltenia (Epoch Times România)

Ministerul Energiei a convocat vineri, 27 martie, o şedinţă AGA extraordinară la Complexul Energetic Oltenia, în cadrul căreia Consiliul de Supraveghere a fost demis cu aproape trei săptămâni mai devreme decât era prevăzut, cel mai probabil pentru a se evita demiterea lui Laurenţiu Ciurel, Director General CE, Oltenia.

Potrivit Hotnews.ro, demiterea Consiliului de Supraveghere era stabilită pentru data de 16 aprilie 2015, iar graba ministerului poate fi pusă în legătură cu faptul că membrii Consiliului de Supraveghere stabiliseră pentru data de 3 aprilie o şedinţă a Directoratului care ar fi dus la rezilierea contractului de mandat al directorului general, Laurenţiu Ciurel, urmărit penal în dosarul senatorului Dan Şova.

Astfel, pentru a nu se ajunge la demiterea lui Ciurel, despre care nu o dată s-a afirmat că este "ţinut în braţe" de Victor Ponta, Ministerul Energiei a decis să-i revoce pe membrii Consiliului mai devreme decât îşi programase.

Gabriel Dumitraşcu, de acum fost membru în Consiliul de Supraveghere a declarat pentru Hotnews.ro că, în urma unei analize a activităţii directoratului, a fost convocată pentru 3 aprilie o şedinţă a Consiliului, în cadrul căreia urma să se discute demiterea lui Laurenţiu Ciurel. Însă, Ministerul Energiei ar fi aflat de această intenţie şi a decis să demită mai repede Consiliul de Supraveghere. Membrii fostului consiliu urmează să acţioneze în instanţă Ministerul Energiei, invocând daune de imagine.

Dumitraşcu mai susţine că riscul că CE Oltenia, companie condusă de Ciurel, să intre în insolvenţă este foarte mare.

Reamintim că la CE Oltenia au avut loc în ultima vreme proteste ale angajaţilor nemulţumiţi, aceştia acuzând managementul defectuos, pentru care îl ţin responsabil pe Victor Ponta.

"Am ajuns să pierdem jumătate din veniturile pe care le aveam cu doi ani în urmă. Victor Ponta este principalul vinovat pentru că girează la cârma companiei acest incompetent (managerul Laurenţiu Ciurel - n.r.) şi cred eu că girează numai de frică că acest om se va duce la DNA aşa cum a făcut-o acum două zile (când a dat declaraţii în dosarul lui Toni Greblă - n.r.) şi va turna afacerea Şova. Eu cred că lui Ponta îi este frică de Ciurel în momentul de faţă şi nu mai are curajul să îl schimbe din funcţie", declara în februarie a.c. vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie şi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate, Constantin Mitrescu.

Articolul original poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.