Directorul Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalny, arestat în faţa casei sale

Kremlin
Kremlin (Alexander Nemenov/Getty Images)

Roman Rubanov, directorul Fundaţiei Anticorupţie patronate de liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a fost arestat în faţa casei sale marţi dimineaţă, potrivit unei declaraţii postate pe Twitter.

Arestul survine după ce Navalny însuşi a primit o sentinţă de 20 de zile de detenţie pentru organizarea de demonstraţii naţionale fără autorizaţie.

Aliatul său apropiat, Leonid Volkov, cât şi liderii care coordonează campania naţională electorală a lui Navalny sunt şi ei în puşcărie.

Mandatul de arestare pe care Rubanov l-a postat pe Twitter susţine că acesta este căutat din cauză că a ratat un termen de retragere de pe YouTube a unui video care îl acuza pe oligarhul Alisher Usmanov de mituire.

Un tribunal din Moscova a hotărât pe 11 august că fundaţia lui Navalny trebuie să îndepărteze materialul video care susţinea că Usmanov a dat mită premierului rus Dimitri Medvedev o casă valorând 83 de milioane USD.

Navalny şi echipa sa au precizat că nu vor retrage materialul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe