Directorul general al grupului Total moare într-un accident aviatic în Moscova

CEO-ul gigantului petrolier Total, Christophe de Margerie.
CEO-ul gigantului petrolier Total, Christophe de Margerie. (ERIC PIERMONT/AFP/Getty Images)

Directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, s-a aflat printre cele patru victime ale unui accident aviatic produs pe aeroportul Vnukovo din Moscova, după ce avionul în care se afla a lovit la decolare un vehicul pentru deszăpezire.

Christophe de Margerie a fost singurul pasager civil în avionul privat de tip Falcon 50 pe lângă cei trei membri ai echipajului, de asemenea cetăţeni francezi.

“Grupul Total confirmă cu profundă tristeţe că directorul său general, Christophe de Margerie, a decedat la scurt timp după ora 10 p.m. (ora Parisului) în ziua de 20 octombrie, într-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, în urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszăpezire", a anunţat compania într-un comunicat.

Şefa serviciului de presă de la aeroportul Vnukovo, Elena Krilova, a declarat: “Un avion Falcon pe ruta Moscova – Paris s-a lovit de un vehicul pentru deszăpezire în timp ce avionul se pregătea să decoleze. Avionul a luat foc după coliziune şi toţi oamenii de la bord – incluzând un pasager şi trei membri de echipaj – au murit.”

Avionul nu a părăsit solul după ce a lovit vehiculul, a adăugat ea, combătând rapoartele iniţiale că avionul de fapt a decolat dar apoi pilotul s-a decis să se întoarcă şi să aterizeze. Investigatorii au găsit deja cutiile negre ale avionului în timp ce personalul aeroportului îşi scria rapoartele detaliate, a adăugat aceasta.

Portalul de ştiri LifeNews.ru a raportat mai devreme că avionul s-a aflat în aer pentru o scurtă perioadă de timp, trimiţând semnale S.O.S. şi raportând un incendiu la motor şi avarii la fuselaj. Apoi avionul s-a prăbuşit pe pistă, a fost cuprins de flăcări şi a cauzat moartea tuturor celor aflaţi la bordul său.

Rămăşiţele avionului au fost împrăştiate pe o distanţă de 200 de metri de la locul prăbuşirii, conform serviciilor de salvare. Motorul a fost găsit la aproximativ 50 de metri de la locul prăbuşirii, în timp ce unul dintre trenurile de aterizare a fost smuls şi descoperit la aproximativ 200 de metri distanţă de restul aeronavei.

Aeroportul Vnukovo a suspendat temporar toate zborurile după acest accident, dar până la ora 2 a.m. (ora Moscovei) toate operaţiunile au fost reluate. În timp ce rapoartele iniţiale sugerau că doar patru oameni au murit în tragedie, unele surse au susţinut că la locul prăbuşirii au fost descoperite cinci cadavre, unul presupunându-se că ar aparţine şoferului vehiculului de deszăpezire. Totuşi, aeroportul a confirmat ulterior că şoferul nu a fost rănit în coliziune.

“A fost deschisă o investigaţie asupra încălcării regulamentelor de securitate după prăbuşirea unui avion ultrauşor pe aeroportul Vnukovo din capitală”, a declarat Tatiana Morozova, reprezentanta Departamentului rus pentru Investigaţii în Domeniul Transportului, agenţiei de ştiri RIA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe