Directorul Serviciului Vamal al R. Moldova pleacă din funcţie. Expert: „Contrabanda rămâne în protecţia vicedirectorului Ioniţov?”

Mulţi ofiţeri din poliţia R. Moldova ştiu toate schemele criminale şi sunt gata să vorbească dacă nu vor urma persecuţii. Putem fi protejaţi numai în condiţia ireversibilităţii schimbărilor şi a unui stat de drept, afirmă Alexei Tulbure.
Unul din sediile Serviciului Vamal din R. Moldova
Unul din sediile Serviciului Vamal din R. Moldova (cna.md)

Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie a depus joi, 27 iunie, cerere de demisie. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook acesta susţine că au fost peste trei ani plini de provocări, de muncă asiduă, dar şi de realizări frumoase.

„Plec împăcat. Am înscris creşteri de miliarde de lei la bugetul de stat şi am implementat mai multe proiecte de modernizare, menite să vină în sprijinul oamenilor, fie că vorbim despre călători, transportatori sau agenţi economici”, a adăugat Vrabie.

De menţionat că fostul director de la Moldatsa l-a învinuit pe Vrabie că ar fi cunoscut toate schemele de contrabandă controlate de Şor, Cavcaliuc, Damir şi Ţuţu, dar nu a reacţionat.

Mai mult decât atât, expertul Alexei Tulbure a adresat recent, unele „întrebări procuraturii, SIS-ului, Ministerului de Interne sau poate şi unei Comisii parlamentare de anchetă” dorind să afle răspuns dacă „e adevărat că marea contrabandă este posibilă numai cu cunoştinţa şi participarea Serviciului Vamal şi a poliţiei de frontieră? În Serviciul Vamal responsabil de organizarea şi buna desfăşurare a contrabandei este (era?) Grigore Ioniţov, vicedirectorul serviciului (activist PD), iar ”pe linie de partid” el este (era?) responsabil în faţa lui Iurie Cecan, fost coleg de facultate al lui Plahotniuc?”

Alexei Tulbure a ţinut să sublinieze că mulţi ofiţeri de poliţie ştiu toate schemele criminale şi sunt gata să vorbească. Însă le va fi mai uşor să o facă dacă ulterior nu vor fi persecutaţi. „Aceşti oameni cinstiţi (dar şi noi toţi) pot fi protejaţi numai în condiţia ireversibilităţii schimbărilor şi a unui stat de drept.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe