Distrugător american soseşte în Marea Neagră pentru exerciţii militare

Distrugătorul american USS Porter.
Distrugătorul american USS Porter. (Captură Foto)

O navă de luptă americană a sosit în Marea Neagră în contextul tensiunilor tot mai mari dintre SUA şi Rusia în privinţa crizei ucrainene.

Distrugătorul cu rachete ghidate USS Porter, din clasa Arleigh Burke, a intrat în regiune luni şi va participa la exerciţiile militare comune cunoscute sub numele de Operation Atlantic Resolve.

Armata americană a început exerciţiile militare cu peste un an în urmă după izbucnirea conflictului din Ucraina, conform Press TV.

Comandantul Blair Guy, comandantul distrugătorului USS Porter, a declarat că nava se află în regiune pentru a promova stabilitatea.

“Este un mediu dinamic şi implicarea continuă a navelor Marinei americane ce operează în Marea Neagră nu numai că întăreşte relaţiile cu aliaţii noştri dar contribuie şi la stabilitatea generală a regiunii”, a declarat Guy.

Relaţiile dintre Washington şi Moscova s-au deteriorat enorm de mult datorită crizei din Ucraina.

Statele Unite acuză Rusia că trimite arme şi soldaţi în estul Ucrainei pentru a-i ajuta pe rebelii separatişti pro-ruşi – o acuzaţie respinsă de Kremlin.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.