Distrugător american trage un foc de avertizare asupra unei nave iraniene în Golful Persic

Pentagonul a declarat miercuri că un distrugător american a tras un foc de avertizare după ce o navă a Gărzilor Revoluţionare Iraniene s-a apropiat prea mult de acesta în Golful Persic.
Distrugătorul american USS Mahan.
Distrugătorul american USS Mahan. (Getty Images)

“Interacţiunea neprofesionistă” dintre distrugătorul cu rachete ghidate USS Mahan şi o navă a Marinei iraniene a avut loc marţi în apele internaţionale, au declarat oficiali ai armatei americane.

Oficialii americani au declarat că nava iraniană s-a apropiat la aproximativ 1.000 de metri de distrugător, forţând USS Mahan să trimită mesaje de avertizare şi apoi să tragă un foc de avertizare.

În cele din urmă, nava iraniană s-a distanţat de distrugătorul american şi şi-a schimbat ruta, au declarat ei.

Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene, o forţă paramilitară care raportează direct liderului suprem al Iranului, trimite periodic nave în direcţia navelor de luptă americane din apele Golfului, ignorând mesajele radio ale americanilor şi nedeclarându-şi intenţiile.

În luna ianuarie, USS Mahan a tras focuri de avertizare asupra unei nave iraniene în Strâmtoarea Hormuz, un pasaj maritim vital în Golf.

Pentagonul a declarat că au avut loc 35 de incidente similare în 2016, faţă de cele 23 înregistrate în 2015. Până acum în acest an au avut loc 7 astfel de incidente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe