Djokovic şi Nadal s-au calificat în turul 2 al turneului ATP de la Beijing

În turul inaugural al turneului din capitala Chinei, Djokovic s-a impus cu 6-1, 6-1 în faţa italianului Simone Bolelli, iar Nadal a trecut cu 6-4, 6-4 de chinezul Di Wu.
(Sandra Mu / Getty Images)

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial şi principal favorit, a trecut fără mari probleme în două seturi 6-1, 6-1 de italianul Simone Bolelli în timp ce spaniolul Rafael Nadal, cap de serie nr. 3, a câştigat în două seturi identice 6-4, 6-4 în faţa chinezului Di Wu (24 ani), în turul inaugural al turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 2.700.510 dolari.

Dacă pentru Djokovic a fost uşor în disputa cu Bolelli, pentru fostul nr. 1 mondial Rafael Nadal (29 ani), care se afla la primul său meci după eliminarea din turul 3 la US Open, nu a fost la fel. Chinezul Di Wu, nr. 230 mondial, fostul său copil de mingi la Masters, când acest turneu se desfăşura la Shanghai (2005-2008), şi-a vândut scump pielea.

''La Mastersuri am fost copilul de mingi al lui Rafa, iar acum tocmai am jucat împotriva lui. Nu este puţin lucru'', a spus chinezul.

Ajuns pe locul 8 ATP Nadal a afirmat că îşi doreşte mai mult: ''Nu avem nevoie să vorbim despre încrederea mea, de ritmul meu. Este nivelul meu de astăzi şi trebuie să lucrez din greu pentru a încerca să ameliorez acest nivel actual. Mâine este o altă zi. Astăzi am jucat un meci pe care aş fi putut să-l joc mai bine şi cred că pot să joc mai bine mâine, pentru că m-am antrenat bine''.

''Scopul meu este să-mi regăsesc nivelul, mai ales pe zgură, anul viitor'', a conchis jucătorul care deţine 14 titluri de Mare Şlem.

Alte rezultate din turul 1:
John Millman (Australia) — Tommy Robredo (Spania) 4-6, 6-1, 6-0
David Ferrer (Spania/N.4) — Thomaz Bellucci (Brazilia) 6-4, 6-3
Yen-Hsun Lu (Taiwan) — Adrian Mannarino (Franţa) 6-3, 6-2
Vasek Pospisil (Canada) — Victor Estrella (Republica Dominicană) 4-6, 7-5, 6-0

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport