DNA are noi "clienţi": Carmen Dan şi şefii Jandarmeriei s-au ales cu plângere penală

Asociaţia celebrului protestatar Mihai Cristian Dide a depus plângere penală împotriva ministrului Carmen Dan şi a şefilor Jandarmeriei.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Asociaţia "Evoluţie în Instituţie" condusă de Mihai Cristian Dide, cunoscut opiniei publice drept cel mai amendat protestatar, a depus o plângere penală pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a şefilor Jandarmeriei pentru abuz în serviciu, reiese dintr-un comunicat remis marţi de organizaţie.

"Din cauza lipsei de transparenţă de care dau dovadă reprezentaţii coaliţiei PSD-ALDE prin membrii Comisiei de Apărare din cadrul Parlamentului, prin Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, şi prin împuterniciţii Inspector General al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş şi Ionuţ Cătălin Şindile, care au clasificat ca secret de serviciu ”Raportul evenimentelor ce au avut loc la protestul din Piaţa Victoriei din data de 10-11 August 2018”, asociaţia ”Evoluţie în Instituţie” vă face cunoscute următoarele:

În baza articolului 33 din legea 182 din 12 aprilie 2002, “Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informaţiilor care, prin natura sau conţinutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetăţenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucţionarea justiţiei.” Am formulat o plângere penală ce îi vizează pe numiţii Carmen Daniela Dan, Sebastian Cucoş şi Ionuţ Cătălin Şindile, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu", se arată în comunicatul citat.

Plângerea va fi depusă prin poştă şi va fi trimisă către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Asociaţia "Evoluţie în Instituţie" reaminteşte opiniei publice că "atunci când în discuţie sunt fapte săvârşite de protestatari, ministrul de interne îşi permite să divulge secrete de serviciu".

"De aceea, pe numele ministrului Carmen Daniela Dan a mai fost formulată o plângere pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice prevăzut în art.304 aln. 2. Dosarul 339/P/2018, fiind declinat către Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dispunându-se începerea urmăririi penale in rem. Dacă vorbim de fapte săvârşite de persoane aflate în subordinea dumneaei, aceasta face exces de zel şi clasifică drept secret de serviciu inclusiv informaţii care ar trebui să fie publice. Totodată, EII va contesta la instanţa de contencios administrativ clasificarea acestui raport, considerând că acesta este de interes public şi nu poate fi ţinut la secret faţă de opinia publică", se mai precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne