DNA: Radu Mazăre urmărit penal şi pentru fals în declaraţii

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)

Primarul Constanţei Radu Mazăre este urmărit penal şi pentru fals în declaraţii, nu numai pentru luare de mită, au susţinut miercuri procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Când a ieşit de la audierile de la DNA, primarul Constanţei a afirmat: "Am depus un înscris, respectiv contractul meu de împrumut de acum zece ani. M-au anunţat că au extins urmărirea penală pentru fals în declaraţiile mele de avere. Şi am stat să studiez dosarul".

Radu Mazăre a declarat jurnaliştilor că nu poate da detalii din dosar, de teamă că procurorul general Laura Codruţa Kovesi îi va face o altă reclamaţie. Totodată, primarul Constanţei a fost nemulţumit de faptul că trebuie să se justifice pentru împrumuturile pe care le-a făcut prietenilor.

"Trăim într-o ţară în care nu eu trebuie să mă dezvinovăţesc, că de ce am împrumutat un prieten grec, că de ce un alt prieten îmi dă nişte bani. Suntem într-o ţară în care cei care acuză trebuie să demonstreze că eu sunt vinovat. Nu eu acum ies, şi în faţa întregii ţări trebuie să explic viaţa mea. (...) De când sunt primar încontinuu mă dezvinovăţesc", a afirmat Mazăre.

Primarul de Constanţa Radu Mazăre s-a prezentat, miercuri, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l favoriza să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă".