DNA, sub asediul inculpaţilor. Kovesi: S-au plătit sume enorme de bani pentru hărţuirea procurorilor

Aruncată în mijlocul unui scandal mediatic de Sebastian Ghiţă & co, procurorul- şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, acuză o campanie de hărţuire şi decredibilizare a instituţiei pe care o conduce.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

În ultima perioadă, inculpaţii au lansat o serie de atacuri "foarte agresive" la adresa DNA, obiectivul fiind acela de a-i intimida pe procurori şi a decredibiliza activitatea instituţiei, a declarat miercuri, în faţa sediului CSM, şefa agenţiei anticorupţie Laura Codruţa Kovesi.

"Sunt atacuri foarte agresive, în ultima perioadă de timp, asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetăm. Pot să vă spun că aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie destul de agresivă pentru decredibilizarea activităţii DNA.

De altfel, s-au şi plătit sume enorme de bani şi comisioane de succes pentru hărţuirea procurorilor DNA şi pentru campania de denigrare a instituţiei. Atacurile din ultima perioadă, făcute doar de inculpaţii pe care îi cercetăm sau de persoane cercetate în alte dosare, dovedesc acest lucru.

În niciun caz nu ne intimidează, dar scopul urmărit este decredibilzarea DNA. Sunt convinsă că atacurile din ultima vreme, sustinuţe cu bani mulţi, au acest scop. Răspunsul nostru este acela că ne vom continua activitatea", a declarat Kovesi, citată de Agerpres.

Declaraţiile şefei DNA vin în contextul în care fostul premier Victor Ponta a declarat recent, la un post de televiziune, că s-a întâlnit cu Kovesi în anul 2011 la o cramă care îi aparţinea lui Sebastian Ghita, prin asta intenţionând să certifice relaţia apropiată dintre cei doi.

Nu demult, prezentându-se în postura de "victimă" a poliţiei politice, Sebastian Ghiţă a depus un autodenunţ la Parchetul General, în care susţine că el şi mai mulţi înalţi funcţionari ai Guvernului Ponta au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul- şef al DNA nu a plagiat în teza de doctorat. Motivul? Deputatul PRU susţine că la acea vreme avea "o relaţie foarte apropiată" cu Kovesi, "fiind practic prieteni", lucru infirmat de şefa DNA.

"Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiţă", a reacţionat atunci Kovesi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne