"Doamna Dăncilă, să o luăm pe rând..." - Siegfried Mureşan, mesaj după vizita premierului în Oman şi Qatar

Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan i-a transmis un mesaj, via Facebook, premierului Viorica Dăncilă după vizita acesteia în Oman şi Qatar.

Vă prezentăm mai jos postarea deputatului european:

"Viorica Dăncilă ne spune că în vizitele ei în Oman şi Qatar a discutat despre turism, cultură şi educaţie. Doamna Dăncilă, să o luăm pe rând:

- despre turism: Oman şi Qatar sunt ţări cu climă deşertică. Acolo turiştii merg să se plimbe cu cămila printre dunele de nisip. Pe de altă parte, noi avem munţi, Marea Neagră, Delta Dunării sau mănăstirile din Bucovina. Vă sfătuiesc să discutaţi despre astea cu staţiuni montane de succes din Austria, Elveţia, Franţa sau Germania, cu siguranţă nu cu Oman şi Qatar. Despre atragerea de turişti pe litoral vă sfătuiesc să discutaţi cu Guvernul Croaţiei, al Greciei, al Spaniei sau Italiei.

- despre valorificarea potenţialului cultural al României aş discuta cu marile capitale europene: Roma, Paris, Viena sau cu oraşe care au fost recent capitale culturale europene: Riga (Letonia), Wrocław (Polonia), Valletta (Malta) sau Tallinn (Estonia). De la acestea puteţi învăţa cum să facem din Timişoara o capitală europeană de succes în 2021, nu de la Oman şi Qatar.

- despre educaţie vă recomand să discutaţi cu prim-miniştrii din Estonia, Finlanda, Slovenia, Marea Britanie şi Germania, ţări care ocupă primele locuri în topul PISA de evaluare internaţională a studenţilor, nu cu Oman şi Qatar".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne