Dobrovie: "PSD nu va renunţa la acţiunile de legiferare a furtului!"

Dragnea a reluat falsa temă a pericolului pe care îl reprezintă multinaţionalele cu investiţii în România, Grindeanu se laudă cu "succesuri" la Bruxelles şi vorbeşte de ridicarea MCV, toate acestea lucruri indicând că PSD va merge mai departe cu legiferarea hoţiei.
Matei Dobrovie (USR)
Matei Dobrovie (USR) (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România nu a greşit când a inclus în programul USR menţinerea MCV ca un obiectiv esenţial, opinează, pe Facebook, deputatul USR Matei Dobrovie, în lumina ultimelor declaraţii făcute de premierul Grindeanu şi de Liviu Dragnea pe tema ridicării MCV şi a protestelor declanşate de OUG 13. Discursurile liderilor social-democraţi arată clar PSD nu va renunţa la acţiunile de legiferare a furtului, opinează deputatul.

"Deşi premierul Sorin Grindeanu nu a fost însoţit la declaraţii nici de Donald Tusk, nici de Jean Claude Juncker, domnul Grindeanu a vorbit din nou, sigur pe sine, despre înlăturarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie pentru România, afirmând că preşedintele CE i-ar fi spus că s-ar bucura ca acest lucru să se întâmple până la finalul mandatului său (2019).

Personal am mari dubii în legătură cu acest fapt. Iniţiativele din ultima vreme ale PSD/ALDE - cu ordonanţe la ceas de noapte de modificare a Codului Penal, dezincriminarea abuzului în serviciu, graţierea etc. - arată că progresele mari făcute în ultimii ani în lupta anti-corupţie sunt, din păcate, reversibile. Din păcate, n-am greşit atunci când am inclus în programul USR menţinerea MCV ca un obiectiv esenţial", scrie Dobrovie într-o postare pe Facebook.

Deputatul mai aminteşte ca deşi Grindeanu se laudă - la fel cum făcea şi Ponta în 2012 - că nu a primit un to do list pentru sistemul judiciar de la Juncker, ”succesurile” europene ale acestuia sunt departe de a fi reale.

"Guvernul său are o mare problemă de credibilitate pe plan european", susţine deputatul.

Nu în ultimul rând, Matei Dobrovie reaminteşte ca "protestele demnităţii" din Piaţa Victoriei de la Bucureşti au trezit ecouri favorabile la nivel internaţional, inspirând chiar astfel de mişcări în alte state, în timp ce, pe de altă parte, "manevrele nocturne şi hoţeşti ale PSD au lăsat acest guvern fără nicio credibilitate externă".

"Liderii PSD continuă să aibă un discurs dublu în privinţa luptei împotriva corupţiei. La finalul deplasării la Bruxelles, premierul Grindeanu a declarat că a înţeles mesajele pe care i le-au transmis românii care au protestat împotriva OUG 13. Deşi nu a recunoscut acest lucru, prima vizită a lui Grindeanu la Bruxelles a fost una în care i s-a atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă asaltul guvernului asupra justiţiei.

Juncker l-a încurajat pe Grindeanu să continue punerea în aplicare a reformelor în vederea modernizării economice şi sociale, în acelaşi timp cu dezvoltarea unei politici fiscale responsabile. Cu alte cuvinte, în traducere liberă, mai puţine pomeni şi măsuri populiste şi atenţie la deficitul pe care guvernul actual PSD/ALDE reuşeşte în mod miraculos, cu toate creşterile de cheltuieli şi reducerile de taxe, să-l ţină pe hârtie sub limita de 3%", adaugă deputatul.

Matei Dobrovie mai reaminteşte şi că Dragnea s-a lansat în noi discursuri menite să relanseze teama nefondată de multinaţionale şi că formaţiunea a organizat contramanifestaţii, ceea ce arată clar că PSD nu va renunţa la legiferarea furtului.

"În tară, Liviu Dragnea, conducătorul din umbră al guvernului de la Bucureşti, a reluat la România TV falsa temă a pericolului extern pe care îl reprezintă multinaţionalele cu investiţii în România. Liderul PSD nu vrea să recunoască faptul că românii au protestat împotriva OUG 13 pentru a exprimă opinii proprii, şi nu pentru că au fost trimişi de companiile pentru care lucrează. În plus, liderii locali ai PSD au orchestrat la Mioveni Argeş un protest, în care oamenii manipulaţi de România Tv şi declaraţiile naţionaliste ale PSD-iştilor au fost chemaţi să susţină guvernul Grindeanu. Toate acestea sunt semnale clare că PSD nu va renunţa la acţiunile de legiferare a furtului", concluzionează deputatul.