Dobrovolschi: "În România nu există un stat paralel. Beneficiarul unei Justiţii independente este societatea!"

Acuzat de Dragnea că este beneficiarul politic al dosarelor întocmite de DNA liderilor PSD, Iohannis dă o replică dură prin purtătorul său de cuvânt: societatea este cea care beneficiază atunci când avem o Justiţie independentă.
Mădălina Dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi (Administraţia Prezidenţială)

În România nu există un stat paralel, această formulare fiind o invenţie a celor ce au probleme cu Justiţia, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi.

"În România nu există un stat paralel, această formulare este o invenţie a celor care au probleme cu Justiţia!", a declarat Dobrovolschi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni.

În contextul în care Liviu Dragnea a declarat, luni, că nu crede că există vreun membru din conducerea PSD care să nu aibă un dosar "făcut" şi că acest lucru este în beneficiul politic al lui Klaus Iohannis, Dobrovolschi a precizat că şeful statului îşi doreşte o Justiţie independentă iar beneficiarul unei astfel de Justiţii este nu preşedintele, ci societatea.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îşi doreşte o Justiţie independentă şi puternică, beneficiarul unei Justiţii independente şi puternice este societatea. (...) Un beneficiar real al unui sistem sănătos atunci când vorbim despre stat de drept şi Justiţie independentă nu poate fi decât societatea, societatea este cea care beneficiază atunci când statul de drept funcţionează aşa cum trebuie şi când avem o Justiţie independentă", a adăugat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui.

Redăm declaraţia făcută luni de Liviu Dragnea.

"Eu nu cred că există vreun membru din conducerea PSD-ului care să nu aibă un dosar făcut. Nu mai cred asta. Nu cred că există. Este îngrozitor, nu, e năucitor. De asemenea, cred că şi nu vreau să sper să nu fie aşa, lideri locali... Aţi văzut cazul Măricel Popa (n.r. — preşedintele CJ Iaşi)? Eu aşa ceva..., iertaţi-mă, la mine am înţeles, trebuie să fiu executat, să se înmoaie partidul şi să fiu acolo pus în colţ", a afirmat Dragnea, preluat de Agerpres, la România TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne