Dodon a invitat liderii fracţiunilor politice la discuţii, cu excepţia lui Şor

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/dodon igor)

Deşi fracţiunile politice ajunse în Parlament au trei luni la dispoziţie pentru formarea unei majorităţi parlamentare, preşedintele Igor Dodon consideră că în prezent Republica Moldova se află într-un blocaj politic post-electoral, întrucât, partidele politice care au obţinut votul de încredere al cetăţenilor la 24 februarie, încă nu s-au întrunit să discute.

„Invit oficial pentru ziua de marţi 26 martie la reşedinţa de stat, următoarele partide în ordinea reprezentativităţii lor parlamentare, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, la ora 14:00, liderul PD, Vlad Plahotniuc, la ora 15:00, liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, la ora 16:00”, a declarat Dodon în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a mai menţionat că deoarece partidele alese în Parlament nu doresc să participe la discuţii s-ar putea crea un de vid de putere în Republica Moldova.

Totodată, şeful statului a menţionat că în conformitate cu Constituţia Republicii Moldova, „dacă în decurs de 3 luni de zile nu se aprobă legi în Parlament, preşedintele poate, după consultări cu fracţiunile parlamentare, dizolva Parlamentul şi anunţa alegeri parlamentare anticipate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe