Doi europarlamentari ai lui Tăriceanu, contra sancţionării Ungariei pentru derapaje de la statul de drept

Parlamentul European a votat declanşarea procedurilor pentru sancţionarea Ungariei pentru derapajele de la statul de drept şi va începe procedurile pentru acţionarea Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot al ţării. Doi europarlamentari ALDE au votat împotrivă.
Renate Weber
Renate Weber (Facebook)

Europarlamentarii ALDE Renate Weber şi Norica Nicolai au votat miercuri în Parlamentul European în favoarea premierului maghiar, Viktor Orban, acuzat de încălcarea democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale în Ungaria, relatează G4Media.ro.

Tot în favoarea premierului maghiar au votat europarlamentarul PNL Traian Radu Ungureanu şi reprezentanţii UDMR, Iuliu Winkler şi Csaba Şogor. Theodor Stolojan (PNL) şi Ramona Mănescu (ex-PNL) s-au abţinut de la vot.

Mai exact, Parlamentul European a votat miercuri declanşarea procedurilor pentru sancţionarea Ungariei pentru derapajele de la statul de drept şi va începe procedurile pentru acţionarea Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot al ţării.

Principalele acuzaţii la adresa Guvernului Ungariei sunt: a îndepărtat din funcţii judecătorii independenţi, a redus la tăcere presa liberă şi a luat la ţintă societatea civilă.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că doar acum câteva zile, Renate Weber declara, într-un interviu acordat Qmagazine, că amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu "i-a stârnit pe ruşi" şi se întreba dacă "scutul e defensiv". De asemenea, Weber a criticat parteneriatul strategic cu SUA, afirmând că practic acesta s-ar rezuma la faptul că România dă bani în neştire pentru industria de armament americană. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne