Doi moldoveni se află în carantină pe un vas maritim în Japonia cu pasageri infectaţi cu coronavirus

Medici monitorizează populaţia pentru a găsi purtători de virus Wuhan, China, ianuarie 2020
Medici monitorizează populaţia pentru a găsi purtători de virus Wuhan, China, ianuarie 2020 (Betsy Joles/Getty Images)

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova se află izolaţi la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess”, unde s-a stabilit că zece persoane sunt infectate cu noul tip de coronavirus, a informat miercuri, 5 februarie, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, cetăţenii moldoveni au informat Misiunea diplomatică moldoveană că ei cooperează cu autorităţile japoneze şi efectuează teste medicale zilnice. „În momentul de faţă, aceştia nu manifestă simptome ale virusului, iar starea generală de sănătate este bună.”

Joi, autorităţile japoneze au anunţat plasarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a membrilor echipajului şi pasagerilor vasului maritim, care a intrat în portul Yokohama pe data de 3 februarie. La bordul vasului se aflau 2.666 de pasageri şi 1.045 membri ai echipajului.

În Hong Kong, peste 1.800 de pasageri şi echipajul s-au confruntat cu aceeaşi situaţie după ce trei persoane de la bord au avut rezultate pozitive la teste. Autorităţile au declarat că nu se cunoaşte exact cât timp vor fi ţinuţi în carantină cei de la bordul navei World Dream - nava operată de Dream Cruises - ancorată în portul fostei colonii britanice, după ce portul sudic taiwanez Kaohsiung i-a refuzat intrarea marţi.

Potrivit Reuters, luni au fost rase aproape 700 de miliarde USD de pe bursele chineze continentale, multe fabrici rămânând închise, oraşele fiind în carantină şi zborurile restrânse, alimentând temerile legate de prăbuşirea lanţurilor de aprovizionare globale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe