Doi români aflaţi la izolare în Italia şi Spania. Suspectaţi de infectare cu virusul din China

Epidemie cu virus Wuhan în China
Epidemie cu virus Wuhan în China (PETER PARKS / AFP / GettyImages)

Doi români, unul la Roma şi altul în Ciudad Real, au fost internaţi existând suspiciunea că ar fi infectaţi cu virusul apărut în oraşul Wuhan din China, relatează G4Media.ro.

Bărbatul din Ciudad Real a călătorit recent în China iar la întoarcerea în oraşul spaniol s-a prezentat la spital cu simptome compatibile cu cele aferente coronavirusului Wuhan. Ulterior, românul a fost internat într-o rezervă izolată pentru a se preveni o potenţială răspândire a virusului.

De asemenea, românului i-au fost prelevate probe, care au fost trimise la Centrul Naţional de Microbiologie pentru a fi confirmată sau infirmată posibila infecţie.

Celălalt român suspectat de contractare a virusului este un bărbat care lucrează într-un hotel din Roma în care au fost cazaţi doi turişti chinezi infectaţi cu coronavirus. La rândul său, acesta a fost internat într-o rezervă izolată.

Epidemia de coronavirus, cu focarul iniţial în Wuhan, a fost declarată, joi, urgenţă internaţională de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe fondul răspândirii continue în afara Chinei.

"Motivul principal al acestei declaraţii nu este ceea ce se întâmplă în China, ci ceea ce se întâmplă în alte ţări", a declarat şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, care, întors la Geneva miercuri după un turneu în China, a ţinut să facă declaraţii extrem de favorabile la adresa Chinei.

Preocuparea experţilor epidemiologi din lumea liberă este că virusul s-ar putea răspândi în ţările cu sisteme de sănătate mai slabe, declanşând o pandemie.

Numărul oficial al morţilor - potrivit CNN - ar fi acum de 213 în China, deşi anchete independente, inclusiv ale Epoch Times, sugerează un număr mult mai mare.

China este condusă cu o mână autoritară de către Partidul Comunist, cunoscut pentru minimizarea numărului real al victimelor în cazul dezastrelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură