Doi studenţi reacţionează la “bullying”: dăruieşte unui coleg de clasă haine noi [video]

Doi studenţi reactionează când un coleg este supus bullying-ului şi se poziţionează împotiva acestui fenomen de agresiune şi intimidare: îi dăruiesc acestuia haine noi
Colegi de clasă
Colegi de clasă (screenshot tramite video Youtube)

În Memphis, Statele Unite, doi studenţi au luat atitudine împotriva fenomenului de bullying (intimidare, agresiune, hărţuire), la care era supus un alt coleg cu un simplu gest: i-au dăruit acestuia haine noi.

Michael Todd, un student din anul întâi care a început cursurile într-un institut din zona Memphis, era agresat de mai multe săptămâni de alţi colegi de clasă deoarece purta tot timpul aceleaşi haine.

Pentru a contracara acest fenomen, studenţii Kristopher Graham şi Antwann Garrett i-au oferit lui Todd o pereche de pantofi şi un set de haine noi în faţa vestiarului, totul petrecându-se sub privirile celorlalţi studenţi.

Clipul video distribuit pe Facebook a captat rapid interesul utilizatorilor, care au răspuns la gestul generos cu hashtag-uri precum #stopbullying sau #bekind. În plus, a fost activat un serviciu de donaţie pentru oricine doreşte să participe la acţiune contactând MLK College Preparatory din Memphis, Tennessee.

În mai multe interviuri cu mass-media locală, Graham şi Garrett au explicat că, având în vedere situaţia cu care se confrunta colegul lor, au discutat despre suma de bani pe care putea să o economisească fiecare pentru a face acest gest generos, reuşind la sfârşit să-l surprindă pe Todd. Gesturile mici fac oamenii mari!