Donald Trump Jr: “Elitele controlează Londra de la Bruxelles”

Preşedintele american Donald Trump (dr) şi fiul său Trump Jr.
Preşedintele american Donald Trump (dr) şi fiul său Trump Jr. (Getty Images)

Premierul britanic Theresa May a “ignorat” sfatul preşedintelui Donald Trump cu privire la tratarea Brexitului, a declarat fiul cel mai mare al liderului de la Casa Albă, afirmând că “elitele controlează Londra de la Bruxelles”.

Donald Trump Jr. a făcut comentariul într-un articol de opinie scris marţi pentru publicaţia The Telegraph, pe fondul ieşirii Marii Britanii din UE la termenul limită de 29 martie.

“Vinerea următoare, 29 martie, ar trebui să fie ziua independenţei poporului britanic. Însă deoarece elitele controlează Londra de la Bruxelles, dorinţa poporului probabil va fi ignorată”, a scris Trump Jr. “Dar dna May a ignorat sfatul tatălui meu şi, în cele din urmă, un proces care ar fi trebuit să dureze doar câteva luni a devenit un impas de câţiva ani, lăsând poporul britanic în uitare”.

Trump Jr. a mai precizat că premierul May “a promis în peste 50 de ocazii separate că Marea Britanie va ieşi din UE în 29 martie 2019. Ea trebuie să onoreze acea promisiune”.

Decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană şi victoria lui Trump în alegerile prezidenţiale din 2016 sunt similare, a susţinut fiul preşedintelui american.

“De ce este important acest lucru pentru noi, americanii? Deoarece Brexitul este un exemplu al modului în care elitele establishmentului încearcă să submineze voinţa poporului când au această şansă”, a scris Trump Jr.

Donald Trump şi fiul său sunt subiectul unei investigaţii desfăşurate de procurorul special Robert Mueller asupra presupusei intervenţii a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

“Când tatăl meu a înfrânt establishmentul din Washington în rezultatul istoric din 2016, la doar câteva luni după referendumul privind Brexitul, noi am presupus din greşeală că va avea loc o tranziţie paşnică şi respectuoasă a puterii de la democraţi la republicani, aşa cum a fost mereu în această ţară. În schimb, democraţii şi agenţi ai statului paralel prezenţi în sistemul nostru de justiţie au colaborat pentru a submina voinţa poporului american, unii oficiali de nivel înalt chiar elaborând un plan de înlăturare a sa [a preşedintelui Trump] din funcţie pe baza celui de-al 25-lea Amendament al Constituţiei noastre”, a precizat Trump Jr.

“Într-un fel, aţi putea spune că Brexitul şi alegerea tatălui mei sunt similare – oameni din Marea Britanie şi Statele Unite au votat pentru dezrădăcinarea establishmentului de dragul libertăţii şi independenţei individuale, doar pentru a vedea cum establishmentul încearcă să reducă la tăcere vocile lor şi să le anuleze mandatele. Ceea ce vedem acum în Washington, Londra şi Bruxelles este o încercare disperată, de ultimă clipă, a celor care s-au aflat anterior la putere pentru a se agăţa de ceva ce le-a aparţinut la un moment dat, în pofida unui mandat covârşitor pentru schimbare”, a mai susţinut fiul liderului de la Casa Albă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe