Donald Trump: "Nu mai putem permite Chinei să continue să ne violeze ţara" (video)

Aflat în cursa pentru Casa Albă, miliardarul Donald Trump a lansat un atac extrem de dur la adresa Chinei, pe care o acuză de ''violarea'' Americii.
Miliardarul american Donald Trump
Miliardarul american Donald Trump (Captură Foto)

Donald Trump a declarat în timpul unui miting electoral din Indiana, că regimul chinez este responsabil ''de cel mai mare furt din istoria lumii'', potrivit BBC. Miliardarul acuzase deja China că şi-a manipulat propria monedă pentru a-şi face exporturile mai competitive.

Politicianul a susţinut că din acest motiv, afacerile şi angajaţii din SUA au avut de suferit.

''Nu mai putem permite Chinei să continue să ne violeze ţara, şi asta facem acum'', a afirmat Trump duminică. ''Vom schimba situaţia, şi nu uitaţi: noi avem cărţile!'', a avertizat magnatul american.

În programul său electoral, Trump promite ''să obţină o înţelegere mai bună cu China care să ajute afacerile şi angajaţii din SUA să fie mai competitivi''.

Trump şi-a stabilit patru obiective care includ declararea imediată a Chinei drept ''un manipulator de monedă'' şi suprimarea "subvenţiilor ilegale de export, standardelor de muncă şi de mediu îndoielnice ale Chinei".

Cele mai recente cifre date publicităţii de guvernul Statelor Unite arată că deficitul comercial cu China a atins un nivel record de 365.7 miliarde de dolari anul trecut. Până în luna februarie a acestui an, deficitul ajunsese deja la 57 de miliarde de dolari.

Nu a existat niciun răspuns imediat al Beijing-ului privitor la comentariile lui Trump, dar el este văzut de mulţi în China, ca o sursă de inspiraţie, nu ca un opozant, potrivit BBC.