Donald Trump promite să protejeze statuile lui Isus de organizaţiile de extremă stânga

Donald Trump
Donald Trump (OLIVIER DOULIERY/AFP VIA GETTY IMAGES)

Miercuri, la Casa Albă, preşedintele Donald Trump a promis să protejeze statuile lui Isus Hristos şi ale fondatorilor SUA de revoluţionarii de extremă stânga.

„Uitaţi de cele ale lui Isus Hristos. De cele ale lui George Washington. De cele ale lui Abraham Lincoln, Thomas Jefferson. Nu se va întâmpla”, a spus Trump. „Nu se va întâmpla atât timp cât voi fi aici.”

Activistul organizaţiei de extremă stânga Black Lives Matter, Shaun King, a cerut luni ca statuile lui Isus şi ale Sf. Maria să fie dărâmate pentru că sunt „o formă de supremaţie albă”.

Trump a vorbit despre statui şi monumente în cadrul unei conferinţe de presă comune la Casa Albă ţinută împreună cu preşedintele polonez Andrzej Duda.

Duda a intrat şi el în dezbatere, menţionând că statuia eroului polonez-american Tadeusz Kościuszko din Piaţa Lafayette a fost vandalizată de grupări radicale de stânga.

"A fost scandalos pentru un număr mare de polonezi", a afirmat Trump.

Preşedintele a prezentat un ordin executiv care ar eficientiza şi consolida legile existente pentru protejarea monumentelor la sfârşitul săptămânii. Trump a citat Legea pentru conservarea memorialelor veteranilor, care prevede până la zece ani de închisoare pentru atacarea unui monument dedicat veteranilor SUA.

"Zece ani este mult timp pentru o distracţie de o noapte", a spus Donald Trump.

Preşedintele american a subliniat din nou că revolutionarii violenţi nici măcar nu sunt clari asupra motivelor pentru care doresc dărâmarea statuilor.

„Cred că mulţi dintre cei care doboară aceste statui nici măcar nu au idee ce este cu ele, ce reprezintă, pe cine înfăţişează”, a spus Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe