Donald Tusk: Forajul ilegal al Turciei subminează legăturile cu UE

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk (Getty Images)

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat luni că operaţiunle de foraj ilegal ale Turciei de pe coasta Ciprului ar deteriora legăturile dintre Uniunea Europeană şi Turcia, după ce Ankara a anunţat că va începe forajul pentru petrol şi gaze.

"Continuarea activităţilor de foraj ilegal din Turcia nu face decât să submineze relaţiile bune de vecinătate dintre UE şi Turcia", a afirmat Tusk pe Twitter. „UE este unită în privinţa Ciprului.”

Ministrul turc al Energiei, Fatih Donmez, a declarat că vasul turcesc Yavuz va începe luni sau marţi forajul pentru petrol şi gaze în sud-vestul Ciprului, o mişcare care a intensificat tensiunile cu Turcia, ce are drept scop aderarea la Uniunea Europeană.

SUA a avertizat de asemenea că operaţiunile de foraj ale Turciei sunt ilegale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe