Dorel loveşte la Corabia. Tei seculari masacraţi pentru a se pune borduri

Mândrie a oraşului Corabia şi totodată plămâni verzi, mai mulţi tei seculari au căzut victime muncitorilor de la asfaltare, care au scos din rădăcini sau au ciopârţit tot ce le stătea în cale.
Tei "decupat" pentru a se monta borduri
Tei "decupat" pentru a se monta borduri (Facebook, Luminiţa Adam)

Mai mulţi tei seculari au fost sacrificaţi, la Corabia, în judeţul Olt. Trimişi să modernizeze o stradă, muncitorii au scos din rădăcini 10 tei iar pe alţii i-au masacrat, pur şi simplu, pentru a monta borduri, relatează digi24.ro.

Practic, muncitorii care lucrează la asfaltarea străzilor au ciopârţit efectiv arborii la rădăcină, în unele locuri chiar până la coroană, pentru a monta bordurile de pe marginea drumului. Explicaţia muncitorilor a fost că n-au găsit altă soluţie pentru a respecta proiectul de asfaltare.

Tei masacraţi la Corabia pentru a se monta borduri
Tei masacraţi la Corabia pentru a se monta borduri (Facebook, Luminiţa Adam)

Decât (sic! - n.r.) i-am decojit aşa, un pic, ca să putem trece pe lângă ei”, a explicat un muncitor pentru sursa citată.

La rândul său, Primăria care a comandat asfaltarea s-a apărat spunând că distrugerea teilor a fost un rău necesar.

Locuitorii din zonă au fost însă îngroziţi de felul în care au fost mutilaţi teii şi au făcut deja reclamaţii la garda de Mediu Olt care va deschide o anchetă.

„Ăsta era oraşul teilor. Teii ăştia atâta erau când i-am pus noi, acum 50 de ani. I-am udat, i-am îngrijit, s-au făcut frumoşi”, a declarat o localnică.

„Păcat, uite ce le-a făcut. Putea să dea cu strada puţin mai încoace, o juma de metru şi rămânea pomii pe loc”, a sugerat o altă persoană.

Şi pe Facebook, informaţia despre modul în care s-au montat bordurile în Corabia a stârnit valuri de comentarii:

„Aşa arată prostia, incompetenţa şi lipsa de respect pentru tot ce înseamnă viaţă, a conducerii oraşului Corabia! Cum nu respectă natura, nu ne respectă nici pe noi. Să va fie ruşine! "Oltul puternic" condus de nulităţi...“, scrie o altă persoană.

"E la modă să măcelăreşti spaţiul verde , adică ăia au tăiat 80.000.000. metri cubi de pădure în 27 de ani , mai contează 2 copaci !!!", adaugă altcineva.

"Mare e prostia, Doamne! Copaci mutilaţi fără milă în Corăbia!", scrie o persoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne