Dorin Galben: Dodon a prins curaj şi e dispus să guverneze cu cel care ar fi vrut să-l lichideze fizic

„Toţi care s-au asociat cu democraţii de-a lungul timpului au ajuns cadavre politice, iar socialiştii nu vor fi o excepţie”, a punctat jurnalistul, în contextul formării noului Guvern din socialişti şi democraţi, aleşi de Dodon.
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)

În contextul evenimentelor de la Chişinău, jurnalistul moldovean Dorin Galben consideră că numirea de către preşedintele Republici Moldova, Igor Dodon, în funcţia de prim-ministru a propriului consilier, înseamnă să-ţi baţi joc de cetăţenii Republicii Moldova în cel mai urât hal, să compromiţi noţiunea de „Guvern tehnocrat”, să pui cruce pe reforma justiţiei şi să scuipi peste conceptul de “procuror general independent”, pentru că ţi s-a ridicat puterea la cap şi te crezi atotputernic, că „Moldova se transformă în „casa de toleranţă” a preşedintelui, unde îşi poate satisface toate fanteziile perverse”.

Totodată, jurnalistul a ţinut să puncteze că la începutul lunii iunie 2019, înainte de evadarea lui Plahotniuc din ţară şi schimbarea puterii, Dodon era speriat şi se temea să treacă strada de la Preşedinţie la Parlament. Însă după ce le-a întins un măr otrăvit celor de dreapta, iar ei l-au muşcat, a specificat Dorin Galben. Între timp, a adăugat jurnalistul, Dodon a prins curaj şi e dispus să guverneze cu cel (fostul lider PD, Vlad Plahotniuc n.r.) care-i ameninţa familia şi care, tot din spusele lui Dodon, ar fi vrut să-l lichideze fizic.

„Acest pas nu va duce la lichidarea lui fizică, dar cu siguranţă va duce la lichidarea lui politică. Toţi care s-au asociat cu democraţii de-a lungul timpului au ajuns cadavre politice, iar socialiştii nu vor fi o excepţie.

Actualul Cabinet de Miniştri este format din şase consilieri de-ai lui Dodon şi câţiva cetăţeni din fosta guvernare democrată. Cât tupeu. Câtă ignoranţă faţă de popor. Câtă foame de putere trebuie să ai pentru ca să vii cu asemenea candidaturi?!”, se arată într-un mesaj al lui Galben, pe contul său de Facebook.

„Spuneţi adio unui procuror general independent şi unor judecători obiectivi. Spuneţi adio limbii române şi relaţiilor de prietenie cu Uniunea Europeană. Bine aţi revenit: hoţie, contrabandă la vamă, „otkat-uri” (comisioane ilegale n.r.), licitaţii trucate, numiri în funcţii de conducere pe criterii politice sau cumătrism şi evident - limba moldovenească. Funcţionarilor le-a fost dor de 'stabilitatea democrată'. Mi-e scârbă să mă uit la voi”, a conchis jurnalistul.