Dosarele 2009 Chişinău: Curtea de Apel amână din nou pronunţarea în dosarul Papuc-Botnari

Primăria municipiului Chişinău, Republica Moldova
Primăria municipiului Chişinău, Republica Moldova (Epoch Times România)

Curtea de Apel Chişinău urma sa dea în aceasta după-amiază verdictul în cazul "Papuc şi Botnari". Fostul ministru de Interne şi fostul comisar al capitalei sunt acuzaţi de procurori de neglijenţă în serviciu în timpul evenimentelor din aprilie 2009, soldate cu moartea unui tânăr. Şedinţa de judecată a fost însă amânată deoarece fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc nu s-a prezentat la şedinţă.

Potrivit avocatului, el a suferit un atac cerebral şi este internat în spital, iar în legătură cu boala domnului Papuc, şedinţa de judecată a fost amânată pentru data de 20 mai, ora 14.00 a declarat Mihai Murzac, avocatul lui Gheorghe Papuc.

Amintim că fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc şi fostul comisar al Capitalei Vladimir Botnari sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu, în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Dosarele lui Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari au ajuns în judecată, încă în martie 2010.

Procurorii cer privarea de libertate a lui Papuc şi Botnari pe o perioadă de 3 şi, respectiv, 2 ani, cu interdicţia de a ocupa funcţii pe o perioadă de 5 ani. Atât Gheorghe Papuc, cât şi Vladimir Botnari se declară nevinovaţi şi cred că judecătorii Curţii de Apel Chişinău vor menţine decizia de achitare.

Fostul ministrul de Interne Gheorghe Papuc şi fostul Comisar general de poliţie Vladimir Botnari au fost achitaţi de judecătoria sectorului Centru al Capitalei în decembrie 2011. Decizia a fost catalogată de procurori drept ilegală şi a fost contestată.

Dosarele lui Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari au ajuns în judecată, încă în martie 2010, iar în decembrie 2011 Judecătoria Centru i-a achitat pe cei doi generali, iar de atunci dosarul celor doi se află în procedura Curţii de Apel Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe