Dosarele X: CIA publică două liste cu documente secrete privind OZN-urile

Într-un document publicat recent de CIA despre OZN-uri, un fost primar al unui oraş din Germania de Est a raportat în 1952 că a văzut un obiect metalic ca o tigaie imensă, cu un diametru de aproximativ 15 metri.
Un document CIA desecretizat despre OZN-uri.
Un document CIA desecretizat despre OZN-uri. (Public Domain) Background: (Glenneroo/iStock)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună ştiri despre aceste fenomene ciudate, pentru a stimula imaginaţia şi a deschide posibilităţi noi. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

În cursul săptămânii trecute CIA a publicat două liste cu documente strict secrete privind chestiunea OZN-urilor.

Listele, numite “Top 5 CIA Documents Mulder Would Love to Get His Hands On” şi “Top 5 CIA Documents Scully Would Love to Get Her Hands On,” prezintă cazuri de la sfârşitul anilor 1940 până în anii 1950.

În perioada respectivă, CIA a fost foarte preocupată de obiecte de zbor neidentificate (OZN-uri), iar Forţa Aeriană americană a înregistrat 12.618 de cazuri în care este posibil să fi fost zărite astfel de obiecte. Dintre acele cazuri, doar 701 rămân “neidentificate”, ca parte a Project Blue Book.

Gerald K. Haines, fost istoric şef la CIA, a fost citat de agenţia de spionaj afirmând că: “În timp ce preocuparea Agenţiei pentru OZN-uri a fost substanţială până la începutul anilor 1950, CIA a acordat fenomenului doar o atenţie limitată şi periferică.”

Unul dintre cazuri este intitulat “Farfurii Zburătoare raportate deasupra Germaniei de Est, 1952.”

Oscar Linke, fost primar al localităţii Gleimershausen din Germania a raportat că a observat un OZN. Raportul susţine: “Conform acestei relatări, un obiect care ‘se aseamănă cu o tigaie imensă’ şi având un diametru de aproximativ 15 metri a aterizat într-o pădure din Zona sovietică a Germaniei.”

Linke a avut pană la o roată a motocicletei în timp ce călătorea cu fiica sa în vârstă de 11 ani. În timp ce au tras pe marginea drumului, fostul primar a văzut doi bărbaţi la aproximativ 40 m depărtare.

El a declarat: “Cei doi păreau să fie îmbrăcaţi într-un fel de costum metalic lucios. S-au aplecat în faţa şi s-au uitat la ceva aflat jos.”

Linke s-a apropiat, până când a ajuns la o depărtare de aproximativ 9 metri. “M-am uitat peste un gard mic şi atunci am observat un obiect mare, al cărui diametru l-am estimat a fi cuprins între 13 şi 14 metri, ce se asemăna cu o tigaie imensă.

“Existau două rânduri de găuri pe marginile obiectului , cu o circumferinţă de aproximativ 30 cm. Spaţiul dintre cele două rânduri era de aproximativ 0,45 m. Deasupra obiectului metalic se afla un turn negru în formă de con, cu o înălţime de aproximativ 3 metri.”

Cele două “personaje” l-au observat atunci când l-a strigat fiica sa. Apoi aceştia au intrat în maşinărie. Linke a observat că unul dintre cei doi “avea o lampă în partea din faţă a corpului care se aprindea la intervale regulate.”

O parte a maşinăriei a început să lucească, în timp ce lumina verde [emanată] a devenit roşie. El a auzit un bâzâit. Turnul conic s-a mutat din partea de sus în partea de jos a obiectului metalic şi a început să se rotească în timp ce obiectul s-a ridicat în aer, fiind înconjurat aparent de flăcări.

Linke a verificat ulterior solul unde a văzut obiectul zburător şi a observat că existau urme proaspete.

Raportul mai susţine: “Multe alte persoane care locuiesc în aceeaşi zonă unde se afla Linke au relatat ulterior că au văzut un obiect despre care au crezut că era o cometă”.

“Nu auzisem niciodată termenul de ‘farfurie zburătoare’ înainte să fug din Uniunea Sovietică în Berlinul de Vest”, a declarat Linke. “Când am văzut acel obiect, am crezut imediat că am văzut o nouă maşinărie militară sovietică”.