Dosarul "Colectiv". Trei persoane au fost reţinute de procurorii Parchetului General

Viorel Zaharia, Cristian Mihai Niţă şi Daniela Ioana Niţă au fost reţinuţi vineri în legătură cu artificiile de la Clubul Colectiv.
(Captură Foto)

Procurorii Parchetului General au dispus, vineri, reţinerea lui Viorel Zaharia, pentru ucidere din culpă, a lui Cristian Mihai Niţă şi a Danielei Ioana Niţă, pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, reiese dintr-un comunicat remis de Parchetul General.

Potrivit documentului citat, din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpatul Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC G.I.F.A. SRL, a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta clubului Colectiv la concertul de vinerea trecută, când a avut loc incendiul, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens.

"De asemenea, ulterior producerii incendiului, în calitate de reprezentanţi ai SC G.I.F.A. SRL, inculpaţii Niţă Daniela Ioana (administrator) şi Niţă Cristian Mihai (director), au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel, pentru a nu fi traşi la răspundere penală", se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne