Noi percheziţii la Constanţa în dosarul Radu Mazăre

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

Mai multe percheziţii au loc marţi dimineaţa în trei locaţii din municipiul Constanţa, în cadrul unui dosar în care edilul Radu Mazăre este acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l favoriza să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă".

„Ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, niciuna dintre locaţii nefiind sediul vreunei instituţii publice”, reiese dintr-un comunicat al DNA.

Din informaţiile dezvăluite de anchetatori reiese că această acţiune are loc ca urmare a extinderii anchetei în dosarul în care edilul Constanţei este acuzat de luare de mită.

Potrivit EVZ, percheziţiile ar viza Serviciul de Cadastru din cadrul Primăriei Constanţa, condus de Nicoleta Florescu.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Radu Mazăre că a aranjat licitaţia de construcţie a unui campus de locuinţe sociale, luând mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern, reprezentantul firmei care a construit campusul "Henri Coandă", pentru ca această firmă să câştige licitaţia şi să mărească ulterior valoarea contractului.

Senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei, este cercetat în acelaşi dosar fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. În această combinaţie este implicat şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care l-ar fi pus pe Avraham Morgenstern în legătură cu "persoane capabile" să-i asigure câştigarea licitaţiei pentru campusul "Henri Coandă" şi, totodată, acesta ar fi preluat bani de la firmele lui Morgenstern şi i-ar fi pus în conturile fraţilor Mazăre.

Anchetatorii susţin că prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, într-un cont din Israel al lui Radu Mazăre au intrat 95.000 de euro, iar într-un cont al fratelui acestuia au intrat 80.000 de euro în două tranşe egale.

Ulterior procurorii au extins cercetările în cazul lui Mazăre şi pentru fals în declaraţii. Mazăre nu a menţionat în declaraţiile de avere din 2012 că are un cont personal deschis la banca din Israel, în care sunt trecuţi, în septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.

Nici senatorul Alexandru Mazăre nu a trecut în declaraţia de avere din 29 mai 2012 că ar avea un cont deschis la o unitate bancară din Israel în care au fost viraţi cei 80.0000 de euro, a arătat DNA precizând că suma reprezenta o parte din mita care ar fi fost primită de Radu Mazăre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne