Dosarul Referendumului se apropie de final. Dragnea, prezent la termen, cu covrigu' în mână

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Preşedintele executiv PSD, Liviu Dragnea s-a prezentat luni în faţa magistraţilor Curtii Supreme, pentru un nou termen în dosarul fraudarii referendumului din 2012.

”Nu cred că se ia vreo decizie astăzi. E ultimul termen, aşa am înţeles şi eu”, a declarat Dragnea, la sosirea la Înalta Curte.

Potrivit evz.ro, judecătorii au stabilit ca dezbaterile finale în acest proces să aibă loc pe 22 aprilie, cu un termen intemediar, pe 8 aprilie, pentru a se depune acte.

Sala de judecată de la Curtea Supremă a fost arhiplină, relatează evz.ro, iar procesul s-a defăşurat cu uşa deschisă. Parte din inculpaţi nici n-au încăput în sală şi au strigat "Prezent” de pe hol.

Într-o scurtă pauză din proces, aghiotantul lui Dragnea i-a adus acestuia covrigi pe care ministrul, acuzat că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, i-a mâncat in tacere.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 7 octombrie 2013, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Cazul, în care sunt implicaţi preşedinţi şi membri ai unor secţii dde votare din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi observatori din partea unor ONG-uri, precum şi membri de partid care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea, este unul de notorietate. Procurorii DNA au constatat că pe listele electorale erau zeci de semnături falsificate care vizau persoane plecate în străinătate, în vârstă, bolnave, nedeplasabile, sau chiar decedate.

În zelul PSD de a îl dărâma pe Băsescu, autorităţile locale s-au mobilizat atât de exemplar încât în unele localităţi prezenţa la urne a fost de 185%

Judecarea cauzei a început în 15 noiembrie, iar la termenele precedente martorii audiaţi în dosar au susţinut în faţa magistraţilor că, deşi semnăturile lor există pe listele electorale, nu au votat, unii dintre ei chiar precizând că în ziua cu pricina erau plecaţi din ţară. Un martor a afirmat că nici el, nici soţia şi fiica lui nu au fost la vot, dar în dreptul numelor lor apăreau semnături. Alţi martori au precizat că au votat la referendum, însă nu la secţiile de votare la care sunt arondaţi, ci în localităţile în care se aflau în acea zi, astfel că semnăturile lor nu trebuia să se găsească pe listele de votare din judeţul Teleorman.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook