Dosarul Revoluţiei, clasat. Mărieş: Ne întoarcem în URSS cu asemenea decizie dată de Niţu şi Vasilache [video]

Autorii deciziei de clasare a Dosarului Revoluţiei, sunt, potrivit preşedintelui "Asociaţiei 21 decembrie 1989" Teodor Mărieş, ierarhic vorbind, şeful Secţiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache, şi procurorul general al României, Tiberiu Niţu, ajutaţi de directorul adjunct al SRI, Florian Coldea.
Teodor Mărieş, 23 octombrie 2015
Teodor Mărieş, 23 octombrie 2015 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

"Nu pot să cred că au avut capacitatea intelectuală, şi cred că nu stau bine cu celelalte capacităţi, să închidă Dosarul Revoluţiei, în care există mult mai multe decizii CEDO decât în dosarul Mineriadei, pe care l-au redeschis. Cu certitudine, Asociaţia 21 Decembrie va ataca decizia la Înalta Curte şi este o umilinţă pe care o administrează probabil în răzbunare pentru faptul că defilează la Parchet toţi criminalii din Mineriadă. Vă spun că sunt aceiaşi cu cei din Revoluţie şi ca atare poate este o ultimă zvâcnire şi o ultimă răzbunare", a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Teodor Mărieş.

Preşedintele "Asociaţiei 21 decembrie 1989", care a avut în această vară, întâlniri lunare la Secţia Parchetelor Militare, nemulţumit de faptul că nu se reiau cercetările în dosarele Revoluţiei, Comunismului şi Mineriadei, a dezvăluit cine sunt cei care ar trebui traşi la răspundere pentru această decizie controversată

"Autorii documentului de azi (a ordonanţei de clasare) sunt, ierarhic vorbind, Ion Vasilache, Niţu Tiberiu Flaviu - procurorul general al României, ajutaţi de domnul Coldea. Nu se putea închide acest dosar fără cele trei persoane. Dacă greşesc, domnul Coldea să iasă public şi să spună «Mărieş, dezinformat!». (...)

Să iasă domnul Coldea public şi să spună dacă SRI împreună cu Ion Vasilache, care nu este departe de această instituţie, şi domnul Niţu, care nu e departe de această instituţie, au săvârşit o nouă crimă împotriva celor pe care îi am în spatele meu, i-au omorât a doua oară, colegii noştri de la baricadă care au căzut în ziua de 21 decembrie, şi i-au ucis şi pe cei pe care după 22 decembrie i-a omorât camarila KGB-ista a lui Ion Iliescu, ca să nu mai vorbesc de colegii de la Timişoara şi din Cluj şi din Sibiu şi din alt oraş", a declarat Teodor Mărieş.

În opinia acestuia, se impune demisia urgentă a procurorului general al României şi a şefului Secţiei Parchetelor Militare, pentru că o astfel de decizie este pur si simplu inadmisibilă.

"Demisia de îndată a procurorului general al României şi a şefului Secţiei Parchetelor Militare. Domnule Cazanciuc, acţionaţi, domnule Iohannis, acţionaţi pentru că nu pot doi oameni să îşi bată joc în România… să ucidă a doua oară morţii din Revoluţie. E inadmisibil. Iar mai mult decât atât, această decizie ne scoate din Europa. Doi şefi ai parchetelor, unul militar şi unul civil din România, practic dau o decizie împotriva unei decizii a CEDO. Este incredibil. Ne întoarcem în Uniunea Sovietică cu asemenea decizie dată de Niţu şi Vasilache", a subliniat Teodor Mărieş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne