Dosarul "Tel Drum" ajunge (în copie) la secţia Adinei Florea

Adina Florea
Adina Florea (ziaruldeconstanta.ro)

Dosarul Tel Drum a ajuns la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, după ce Adina Florea l-a cerut de patru ori. DNA a trimis celebrei secţii o copie a dosarului în care, reamintim, Liviu Dragnea are calitatea de suspect, originalul fiind trimis lui Augustin Lazăr. Anunţul a fost făcut astăzi chiar de şeful interimar al DNA, procurorul Călin Nistor.

„Corespondenţa în două situaţii a fost purtată direct cu Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate. Au fost solicitări de trimitere a dosarului, apreciind că dumnealor sunt competenţi. Procurorul de caz şi procurorul-şef secţie au apreciat că în această situaţie competenţa revine DNA, motiv pentru care au sesizat Parchetul General pentru soluţionare acestui conflict de competenţă. Fireşte, pentru că era şi o solicitare că ar fi mijloc de probă într-o cauză la dumnealor, noi le-am trimis şi în copie dosarul secţiei”, a explicat Nistor.

„Solicitarea dumnealor era printre altele că e un mijloc de probă.. eu pot doar să speculez că au de soluţionat o altă cauză (...) Dar dosarul original l-am trimis procurorului general pentru a stabili cui revine competenţa soluţionării acestei cauze", a declarat Nistor.

Întrebat dacă au existat ameninţări din partea Secţiei speciale, respectiv că dacă nu se predă dosarul va fi deschis dosar pentru obstrucţionarea justiţiei, Nistor a susţinut că la el n-au ajuns astfel de informaţii.

Reamintim că în dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Secţia pentru investigarea magistraţilor a cerut acest dosar de 4 ori de la DNA şi, finalmente, l-a primit.