Dragnea, acid la adresa DNA: "Dacă nu ne arestează pe toţi, mai rămân unii dintre noi să încerce să dezbată în Parlament"

Liviu Dragnea a susţinut din nou că nu înţelege de ce au protestat oamenii după anunţul modificării legilor Justiţiei şi a ironizat opinia critică a DNA la adresa proiectului prezentat (pe vorbe) de Tudorel Toader.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat prompt, marţi, la criticile formulate de DNA la adresa proiectului de modificare a legilor justiţiei, afirmând că în România legile se aprobă şi se dezbat în Parlament, cel puţin deocamdată şi că dacă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu arestează toţi parlamentarii, vor mai rămâne câţiva în Parlament care să încerce să dezbată şi să voteze forma finală a propunerii, relatează Hotnews.

"Dacă nu ne arestează pe toţi, sau mă rog, să mai rămână unii dintre noi care să încerce să dezbată în Parlament, pentru că încă în România legile se dezbat şi se aprobă în Parlament. Deocamdată", a declarat Liviu Dragnea.", le-a răspuns Dragnea jurnaliştilor care i-au atras atenţia că DNA a criticat principiile prezentate de Tudorel Toader.

De asemenea, întrebat dacă majoritatea parlamentară va ţine cont de protestele din ţară când va lua decizia finală în privinţa legilor justiţiei, Dragnea a spus că trebuie să se ţină cont de tot poporul român şi de ceea ce se doreşte la nivelul întregii societăţi:

"Trebuie să ţii cont de tot poporul român, din câte cred eu, şi cred că, înainte de toate, trebuie să ţinem cont de ceea ce se doreşte la nivelul întregii societăţii, de ceea ce vor spune corpurile profesionale din acest sistem, vom asculta absolut toate argumentele, indiferent că vor fi prezentate cu patimă sau cu mai puţină patimă, pentru că până la urmă Parlamentul decide. Şi, în final, preşedintele promulgă sau întoarce înapoi. Dar dezbaterea parlamentară va începe după ce vor fi ascultate toate argumentele şi sigur că acele argumente vor putea fi repetate şi în timpul dezbaterilor parlamentare.", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a mai afirmat că nu înţelege care a fost adevăratul motiv pentru care oamenii au ieşit în stradă să protesteze:

"Nu vreau să comentez prea mult despre proteste, nu am înţeles foarte mult care era de fapt principalul motiv, dacă şi creşterea vârstei de acces în magistratură a reprezentat un punct de supărare pentru anumite instituţii, pentru mine chiar este foarte ciudat, adică totuşi un om care este pus să judece, să hotărască destinul altui om o poate face la o vârstă foarte fragedă, cred că în alte ţări nu se întâmplă aşa.", a declarat Dragnea, aceasta în condiţiile în care protestatarii au declarat clar şi răspicat că îi nemulţumeşte trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei, eliminarea rolului şefului statului în numirea şi revocarea şefilor de parchete şi eliminarea DNA din anchetarea magistraţilor, propuneri ce echivalează cu un atac la adresa independenţei Justiţiei.

Reamintim că Adunarea Generală a procurorilor din DNA a stabilit, luni, prin vot, că modificările la legile justiţiei în forma actuală "reprezintă o formă de presiune asupra activităţii profesionale a procurorilor din Direcţia Naţională Anticorupţie" şi au respins cele mai multe dintre propunerile ministrului Tudorel Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne