Dragnea, acuzat că l-a înlocuit pe Soros cu Maior pentru a se da victimă a unei maşinaţiuni oculte

Vicepremierul Sevil Shhaideh, urmărită penal în dosarul Belina, trebuie să-şi prezinte demisia din funcţie, a solicitat USR, care îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că a fondat un "stat paralel".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Punerea sub urmărire penală a lui Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, şi cererea de avizare a urmării penale împotriva Rovanei Plumb, în dosarul Belina, reprezintă dovezi că liderul PSD Liviu Dragnea şi-a creat, în interiorul administraţiei statului, o reţea personală de subordonaţi, care să răspundă ordinelor şi intereselor lui, a transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"USR cere demisia lui Sevil Shhaideh din Guvernul României pentru a nu influenţa ancheta DNA din poziţia înaltă pe care o deţine, ca un semn de bună-credinţă. Dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se referă, potrivit DNA, la trecerea ilegală, în 2013, a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, la doar câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice", se arată în comunicatul citat.

Potrivit USR, firma la care se referă procurorii DNA este celebra TelDrum din Teleorman, controlată de şeful PSD Liviu Dragnea.

"Aceste persoane, suspectate de DNA că au acţionat împotriva legii, au fost ulterior recompensate de către Liviu Dragnea cu poziţii importante în stat. Avem de-a face cu o captură a statului de către Liviu Dragnea, o situaţie în care instituţiile nu mai lucrează pentru binele public, ci pentru interesele private ale unui şef politic", a declarat Dan Barna, purtător de cuvânt al USR.

USR atrage atenţia că opinia publică este intoxicată cu o mistificare a realităţii, în condiţiile în care PSD, în urma audierii, la DNA, a lui Sevil Shhaideh, se prezintă drept victimă a unui aşa-zis "stat paralel" condus de George Maior, fost director al SRI, Ambasadorul României la Washington, care ar vrea să pună mâna pe PSD.

"Este o contrafacere grosolană a realităţii. Liviu Dragnea caută un ţap ispăşitor şi l-a înlocuit pe George Soros cu George Maior, cu obiectivul de a se prezenta drept victimă a unei maşinaţiuni oculte. Adevărul este că Liviu Dragnea a fondat un stat paralel pe care anchetele DNA îl destructurează", a precizat Dan Barna.

Purtătorul de cuvânt al USR a apreciat faptul că DNA "nu se lasă intimidată de presiunile şi ameninţările continue la care este supusă personal de Liviu Dragnea, dar şi de instituţii pe care acesta şi le-a subordonat, pentru a opri anchetele şi procesele care-l privesc personal şi lupta anticorupţie din România".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne