Dragnea, acuzat într-un nou dosar. Iordache anunţă "tranşarea" abuzului în serviciu

Problema abuzului în serviciu - una dintre infracţiunile de care este acuzat Liviu Dragnea în noul său dosar - urmează să fie tranşată cât de curând în comisia condusă de Florin Iordache, artizanul OUG 13.
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times)

Noul dosar al lui Liviu Dragnea este "fără îndoială" o interpretare eronată de către procurorii DNA a legii şi trebuie făcute mai multe precizări, astfel încât să nu mai existe interpretări, a declarat luni vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, la scurt timp după ce şeful său pe linie de partid a fost pus sub urmărire penală de DNA într-un nou dosar.

Potrivit lui Iordache (autor al OUG 13 şi preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru legislaţia din domeniul Justiţiei), se impun foarte multe precizări în legi astfel încât interpretările să nu-şi mai aibă locul. În acest context, Iordache a precizat că fie săptămâna aceasta, fie săptămâna viitoare, comisia parlamentară specială pe care o conduce va tranşa prin vot forma finală a abuzului în serviciu - infracţiune de care Dragnea este acuzat în ultimul său dosar (printre altele).

"Cred că trebuie făcute foarte multe precizări în legi astfel încât interpretări ale unora sau ale altora să nu mai aibă loc", a declarat Florin Iordache, citat de News.ro, ca reacţie la faptul că Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu.

Întrebat dacă susţine că Dragnea este nevinovat şi că noul dosar penal este doar o interpretare eronată a legii de către procurorii DNA, Florin Iordache a răspuns: "Fără îndoială" şi a adăugat că potrivit directivei 334/2016 a Uniunii Europene, până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăţia există.

"Cred că acest principiu al nevinovăţiei trebuie foarte bine statuat în legislaţia românească. (...) Nu putem vorbi despre cineva care este învinuit şi-l putem scoate în spaţiul public până nu avem o hotărâre definitivă. Când avem o hotărâre definitivă, mai putem sta de vorbă", a mai adăugat Iordache.

Reamintim că procurorii anticorupţie au anunţat, luni, începerea urmăririi penale faţă de Liviu Dragnea şi a şefilor de la TelDrum pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu, în legătură cu reabilitarea de drumuri judeţene cu fonduri UE. Mai multe informaţii pe acest subiect pot fi citite aici