Dragnea: Avem noi siguranţa că dacă îi dăm jos pe tehnocraţii ăştia nu vine o variantă mai rea?

Toată lumea o să ne ia la pietre dacă România intră într-o perioadă de instabilitate în urma unei eventuale moţiuni de cenzură care va da jos Guvernul Cioloş, susţine liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Dacă PSD decide să dea jos Guvernul Cioloş prin moţiune de cenzură se va ajunge eventual la alegeri anticipate, "o aventură" care riscă să destabilizeze România şi să fie decontată de partid, a declarat duminică seara, la România TV, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"O moţiune de cenzură implică sigur alegeri anticipate şi noi acum evaluăm să vedem dacă ajungerea sau declanşarea alegerilor anticipate, care se poate întâmpla probabil în octombrie, ne mai poate ajuta cu ceva. Adică să scurtezi mandatul Guvernului cu o lună, având un Guvern cu puteri limitate, nu ştiu dacă este foarte bine. Discutăm realist. (...)

Avem noi siguranţa că dacă îi dăm jos pe tehnocraţii ăştia nu vine o variantă mai rea? Pentru că nu desemnăm noi prim-ministrul şi nu avem în spate nişte alegeri, ca să poţi spune la Cotroceni — asta e majoritatea, ăsta e omul pe care îl propunem noi şi îl susţinem", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a argumentat că nu are niciun fel de garanţie că, după ce social-democraţii vor da jos Guvernul Cioloş prin moţiune de cenzură, preşedintele Klaus Iohannis va accepta premierul propus de ei.

"Singurul lucru pe care îl putem face — şi asta analizăm zilele astea — să declanşăm alegeri anticipate. Este singura variantă posibilă ţinând cont de conjunctura reală din ţară. Deci, eu sunt sigur că, dacă dăm Guvernul jos şi mergem cu o propunere la Cotroceni, vom ajunge la anticipate, pentru că ne va face nişte propuneri pe care le vom pica şi vom ajunge la alegeri anticipate.

Acum evaluăm, în aceste zile, dacă această variantă riscă să destabilizeze România, pentru că cel mai important pentru noi, cei care trebuie să decidem lucrul acesta, este ca România să nu intre în instabilitate. Din momentul acela, avem de pierdut toţi şi atunci n-o să mai vină nimeni la televizor şi o să-mi spună că am făcut bine, toată lumea o să ne ia cu pietre. Dar nu asta e important, ci să nu aruncăm ţara într-o aventură. Asta facem, dar nici nu mai pot în fiecare zi să spun de ce ne gândim la asta — şi chiar ne gândim cu seriozitate", a subliniat şeful PSD.

Dragnea a explicat că i-ar fi uşor şi lui să spună, ca şi alţii, 'vrem moţiune de cenzură', dar, în momentul în care a rostit-o, trebuie să se întâmple - "din acel moment intrăm într-o aventură pe care nu o mai controlăm noi, efectiv".

"Ceea ce va propune preşedintele Iohannis nu va fi acceptat de noi pentru că, dacă intrăm pe drumul ăsta, înseamnă că noi invalidăm ceea ce a propus. Dacă va veni iar cu Dacian Cioloş, ceea ce e foarte posibil, dacă va veni cu un alt tehnocrat celebru, extraordinar, de nu ştiu de unde, noi să respingem", a adăugat preşedintele PSD.