Dragnea, caustic la adresa Rise Project: "Nişte minciuni scrise de nişte proşti"

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Nu demult, Rise Project scria că Tel Drum-ul, al cărui stăpân ar fi fost Liviu Dragnea, a fraudat la greu bani publici şi fonduri europene prin contracte cu statul. Parte din fonduri au fost aprobate de Tăriceanu, la vremea respectivă premier. Comentând aceste informaţii, Dragnea cataloga informaţiile privind începutul relaţiei sale cu Călin Popescu Tăriceanu drept "nişte minciuni scrise de nişte proşti".

"Da, este ca la Radio Erevan, dincolo de faptul că sunt nişte minciuni scrise de nişte proşti", a declarat Dragnea, întrebat fiind dacă îşi aminteşte de un anumit episod descris în raportul atribuit DGPI, publicat de Rise Project. Potrivit respectivului raport, relaţia de prietenie dintre Dragnea şi Tăriceanu ar fi început în 2005, când primul era şeful consiliului judeţean Teleorman iar cel de-al doilea prim-ministru. La vremea respectivă, Tăriceanu ar fi aprobat fonduri de 257 de miliarde lei vechi pentru un pod din Teleorman, care ar fi fost afectat de inundaţii şi ar fi fost reparat de Tel Drum.

"A fost o lucrare fictivă, scriu ofiţerii DGPI, dar pe fondul calamitaţilor naturale, Tăriceanu i-a alocat banii lui Dragnea cu titlu de forţă majoră. Asta a permis negocieri cu o singură sursă, evitarea licitaţiilor publice, până când fondurile au ajuns la Tel Drum - constatau ofiţerii DGPI", după cum nota RISE Project.

Dragnea a mai declarat că în 2005 nu îl cunoştea pe Tăriceanu şi că podul din Teleorman "a fost singurul pod luat de ape care nu a fost finanţat", deşi a făcut solicitări în scris în acest sens.

"Nu au vrut efectiv să îmi aloce bani pentru acel pod, judeţul era blocat. Am încercat să facem un împrumut la Consiliul Judeţean, dar consilierii Alianţei D.A. s-au opus", a declarat liderul PSD, adăugând că a strâns 80.000 de semnături cu ajutorul cărora a luat totuşi împrumut de la CJ şi a reparat podul.